Compromís per Cerdanyola en contra de la retallada del pediatra del CAP Canaletes

En relació a l’anunci de la Generalitat de Catalunya sobre la reducció d’un pediatra al CAP de Canaletes a partir del proper 1 de setembre, el Compromís per Cerdanyola volem manifestar:

  1. El nostre posicionament més rotund en contra d’aquest nou atemptat en forma de retallada contra la Sanitat Pública i de qualitat. El Compromís per Cerdanyola defensem un model sanitari 100% públic.

  1. Que aquesta nova retallada, que s’afegeix a altres retallades recents a l’atenció primària a Cerdanyola (reducció d’un pediatra al CAP Serraparera, reducció d’un metge de família a cada CAP, i el tancament estival del CAP Fontetes i el CAP Farigola), es fa amb traïdoria a l’estiu per minimitzar la contestació social, com fa anys amb l’intent de privatitzar la gestió del mateix CAP Canaletes.

  1. Que aquestes retallades persegueixen el clar objectiu d’erosionar el sistema públic de salut per avançar, encara més, cap a la seva privatització. Això ho han demostrat molt clarament des de la revista “Cafè amb llet”, destapant greus casos de corrupció a la sanitat catalana. Aquest procés fa molts anys que està en marxa, i no és patrimoni exclusiu de l’actual govern de la Generalitat, sinó que els anteriors també ho van fer. El govern actual només ho ha accelerat. Recordem que el conseller de salut és l’ex-president de la patronal d’hospitals privats.

  2. Que l’Ajuntament de Cerdanyola, com a institució, sigui part activa en la promoció i difusió de les mobilitzacions per la defensa de la Sanitat Pública i de qualitat i, de forma urgent, en contra de la retallada d’un pediatra del CAP Canaletes i de totes les retallades que ha patit l’atenció primària a la nostra ciutat.

  3. El nostre suport a les accions promogudes pel personal sanitari del CAP Canaletes, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública i de Qualitat Cerdanyola-Ripollet i FADAM. Fem una crida a la mobilització de la ciutadania de Cerdanyola, i especialment dels barris afectats, en contra de la retallada del pediatra al CAP Canaletes, i convoquem a la manifestació prevista per al proper 18 de setembre a les 18h davant del CAP Canaletes i que finalitzarà a la plaça abat Oliba.

http://compromispercerdanyola.cat/noticies/compromis-cerdanyola-contra-retallada-pediatra-cap-canaletes

Comparteix: