El Compromís celebra la retirada de l’ordenança de civisme

A la Comissió Informativa de l’àrea d’Alcaldia i Presidència d’avui dijous el govern de Cerdanyola ha retirat de l’ordre del dia la tramitació de l’ordenança de civisme. A pregunta del regidor de Compromís per Cerdanyola Sergio Rodríguez, el portaveu del govern ha explicat que aquesta retirada suposa una paralització “sine die” de la seva tramitació.

Davant d’aquest anunci per part del govern, el Compromís per Cerdanyola volem manifestar el següent:

- Celebrem que el govern del PSC i ICV-EUiA hagi rectificat la seva postura enrocada en relació a aquesta ordenança i hagi decidit paralitzar la seva tramitació.

- Felicitem el treball i la lluita de molts moviments i col·lectius socials de Cerdanyola, que s’han organitzat per denunciar aquesta mesura repressiva i regressiva, i per plantejar propostes alternatives per impulsar un espai públic al servei de la convivència i la solidaritat entre les persones que el compartim. El canvi de postura del govern no és casual, ni volgut, sinó que ha estat la lluita social la que ha forçat els grups del govern a recular, especialment ICV-EUiA, que no és la primera vegada que rectifica una decisió política equivocada gracies al treball i a la lluita col·lectiva de la ciutadania.

- El Compromís per Cerdanyola ens hem oposat des del principi a aquest ordenança, i hem reivindicat un procés participatiu obert en el que el conjunt de la ciutadania puguem debatre i arribar a acords entorn a com volem conviure en aquesta ciutat que compartim prop de 60.000 persones. Ara que el govern ha rectificat i ha aturat la tramitació de l’ordenança, pensem que s’obre una oportunitat d’iniciar aquest procés de participació, i per aquest motiu exigim a PSC i ICV-EUiA que no la deixi passar.

- El proper dissabte 20 d’abril, a partir de les 10:00h, tindrà lloc a la plaça Abat Oliba una jornada per la convivència, impulsada per col·lectius i moviments socials de la vila. Durant tot el dia es realitzaran activitats infantils, culturals, debats… i, sobretot, hi haurà alegria, molta alegria. Convidem al conjunt de la ciutadania de Cerdanyola a participar-hi.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/compromis-celebra-retirada-ordenanca-civisme

Comparteix: