No al tancament del CEIP Xarau. Prou agressions contra l’escola pública.

Davant l’anunci de la Generalitat de Catalunya de voler tancar el col·legi públic Xarau de Cerdanyola, tancant les línies de P3 d’aquest centre i, per tant, signant el seu futur desmantellament, el Compromís per Cerdanyola volem manifestar que:

  1. Ens oposem a l’estafa en forma de retallades en educació que, aquest cop, es volen traduir en el tancament d’un col·legi a Cerdanyola.

  2. Exigim que l’Ajuntament es posi al capdavant d’aquesta reivindicació activament: si la Generalitat incompleix els seus compromisos amb Cerdanyola, Cerdanyola queda, alhora, eximida dels seus.

  3. Creiem que si el nombre de nens i nenes suggereix tancar línies cal que primer es tanquin a les escoles concertades. Cal reforçar l’educació pública i no afavorir a la privada/concertada que és el que en el fons està fent el govern de CiU avalat pel suport d’ERC als pressupostos.

  4. Volem donar tot el nostre suport a la lluita de les mares i els pares del CEIP Xarau, que en els darrers dies estan essent un exemple de lluita en defensa de l’educació pública i del manteniment del centre al barri.

  5. Proposem al govern d’ICV-EUiA i PSC que pressioni a la Generalitat per a la creació d’una oficina centralitzada de matriculació escolar que garanteixi la transparència i l’equitat en el procés de matriculació.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/no-al-tancament-ceip-xarau-prou-agressions-contra-escola-publica

Comparteix: