Un policia local amenaça l’esplai CLUPI

Des del Club Infantil Cerdanyola (‘El Clupi’), una entitat de lleure infantil i juvenil de la ciutat volem fer pública la nostre oposició respecte a la nova Ordenança Municipal, ja que des de les altres vies no hem tingut cap tipus d’oportunitat de participar-hi.

Rebutgem i lamentem profundament el caire d’aquesta ordenança que al nostre entendre limita la capacitat d’exercir un ús legítim de l’espai públic per part de tots i totes i de retruc coacciona i limita especialment els projectes educatius de lleure, uns col·lectius que sempre s’han caracteritzat per el voluntariat.

Des dels esplais sempre hem defensat un model educatiu marcat per l’esperit crític i obert al poble, tornant al carrer i a les nostres places. Què preteneu? Eliminar aquest tipus d’iniciatives sense ànim de lucre i sempre amb la voluntat de fer mes lliures i crítics els infants, induint-los a un model d”’oci” que ens tanqui a casa o millor en ludoteques? Què volen? Que els infants es passin el dia davant la tele, l’ordinador o les videoconsoles?

Amb aquesta nova ordenança estem fent un pas enrere en el desenvolupament d’una societat regida pels principis d’igualtat i llibertat.

Volem exposar que a la passada reunió de les Polítiques de Joventut s’expressava el rebuig cap a la nova ordenança, però a l’acabar la reunió i d’una manera més informal l’actual regidora de joventut Maria Reina s’excusava defensant que tot i ser un text legal no deixava de ser un mer tràmit admistratiu que no ens afectaria directament.

En referència a aquestes argumentacions, nosaltres volem denunciar que el passat dissabte 23 cap a les 18:30 hores un agent municipal va amenaçar de multar amb 200€ a un grup de l’esplai per estar jugant amb una pilota a la plaça Abat Oliva sense causar cap molèstia a ningú. A més a més volem fer públic i denuncia l’actitud de l’agent, fent ús del seu poder va faltar el respecte a l’equip de monitors, amb frases com: Has visto mi placa, eso quiere decir que si quiero te multo con 200€ o tractant a un monitor com a niñato.

Moltes gràcies per fer-nos la vida impossible, però nosaltres seguirem educant en el lleure als infants en espais públics, és a dir, de tots i totes.

I com diu la dita… O juguem totes o punxem la pilota!

Comparteix: