Festa per la convivència

L’ordenança municipal que proposa l’equip de govern de l’ajuntament de Cerdanyola (psc icv euia) forma part de l’onada neoliberal que s’ha anat estenent des de Barcelona a la resta del territori amb una curiosa estratègia polítca: retallar i enganxar

Aquesta ordenança, i totes les seves germanes, mantenen una visió restrictiva i paternalista del fet social. És l’equip de govern qui decideix com han de ser les nostres relacions socials i com ens hem de comportar, de manera vetical i allunyant-se de les reivindicacions i necessitats de la ciutadania.

Doncs bé no hi ha cap legitimitat per posar en pràctica aquesta ordenança. Qui ha de decidir com hem de funcionar no és l’ajuntament de torn, sinó tota la ciutadania. Del que ells en diuen participació nosaltres en diem rentar-se la cara. Això és la imposició d’un model en tota regla.

festaconvivenciapetitEn diuen civisme de manar un seguit de normes absurdes, paper mullat, i castigar econòmicament els infractors. Nosaltres no creiem en el seu civisme, reaccionari i des de dalt, creiem en la convivència, la confiança i el respecte mutu. Entenem que el conflicte s’ha de prevenir amb més cultura, amb mecanismes de participació amb molta més democràia i amb serveis socials i culturals adequats a les necessitats reals del veinat de Cerdanyola. I que la resolució pacífica de conflictes passa necessàriament per la mediacó.

L’ajuntament és qui ha d’estar al servei de la ciutadania, i no a l’inrevés. És l’ajuntament qui hauria de fer cas dels processos participatius que ja es porten a terme a la nostra ciutat i fer-ne d’atres. Fomentar processos participatius tambè és no posar traves a la celebració de les FMA, no treure la cartellera de difusiódel 15m, i ho hagués estat no enderrocar l’Escorxador municipal

volem lavabos públics, no multes per pixar al carrer.
volem mecanismes per aturar la pobresa, no que multin a qui demana almoina.
volem resolució pacífica de conflictes, no multes per eixamplar les arques municipals.
volem educació i serveis socials, no que ens alimentin amb les seves molles
volem patinar per places i carrers, no haver d’anar a l’exili sota risc de multa.
volem participar i entendre’ns, no que ens diguin com ens hem de comportar.
volem poder ser nosaltres mateixes, no robots al servei de la por

CONVOCATÒRIES FEBRER

23 Festa per la convivència, per demostrar que som un poble actiu, obert, participatiu i combatiu

Convocatòria:
Dissabte, 23 Febrer, 2013 (Tot el dia)
Comparteix: