Gener de 2013: Alcaldessa, abans de tot, respecte! I moderi, si us plau!

Des del començament del seu mandat, la Carme Carmona ha faltat al respecte a la ciutadania, que seguim el Ple amb massa paciència. De manera reiterada i de forma impertinent s’ha dirigit al públic que hi assistim i també a algunes regidores.

Encara que en el resum de l’infocerdanyola no surti el que ara us explicarem, us en fem un tastet amb el que podreu llegir a continuació. Aquí va el nostre “contraple”.

ALCALDESSA, ABANS DE TOT : RESPECTE! I MODERI, SI US PLAU!

L’alcaldessa ha arribat al cim de la mala educació i la falta de respecte! Des de fa temps patim l’arbitrarietat, la discriminació, el desinterès cap a certes persones o intervencions, manca d’ètica i d’empatia, etc. Des del començament del seu mandat, la Carme Carmona ha faltat al respecte a la ciutadania, que seguim el Ple amb massa paciència . De manera reiterada i de forma impertinent s’ha dirigit al públic que hi assistim i també a algunes regidores.

Però en aquest últim Ple tot això va anar acompanyat del consentiment cap al seu company de partit Víctor Francos que va interferir en un punt de l’ordre del dia ( com ha fet altres vegades ), per explicar-nos batalletes del seu partit al Parlament, en comptes de parlar del punt de l’ordre del dia que s’estava tractant, amb el consegüent malestar per part de la resta de regidores i sense que l’alcaldessa moderés com és la seva funció, tot i que des del públic s’estava demanant respecte a l’ordre del dia.

A més d’una intervenció irrespectuosa, es dóna el cas que aquest senyor quan parla sempre diu: jo,… jo…, jo,…Vol dir que parla a títol personal? Ho fa en nom del PSC ? Quan diu “jo…” hem de pensar que la resta està d’acord ? Cal dir de forma repetitiva :: “jo no sóc independentista”, com fa a cada moment? En Víctor Francos perd els papers! I a nosaltres ja ens fa perdre la paciència!

Alcaldessa, en cas de que llegeixi els nostres contraplens , li demanem que faci la seva feina! Lligui més curt a aquest “seu” regidor i sigui més equànime i respectuosa amb les regidores i les persones que assistim als Plens.

LA TARIFACIÓ SOCIAL I LA MARE QUE LA VA PARIR…

Tenim un bon embolic amb l’aplicació d’una mesura fiscal, en principi progressista, però que no ha donat els resultats esperats. Tots els grups polítics van expressar en aquest Ple que estan d’acord en la tarifació social, però l’equip de govern ha de trobar la manera de fer-la eficaç. De lo contrari els usuaris dels serveis on s’ha aplicat fins ara no troben el benefici anunciat.

El cas és que es parteix d’uns preus desmesurats per als serveis on s’ha intentat aplicar aquesta mesura ( cursos Ateneu, Escola de Música i Escoles Bressol ). Partint de preus tan elevats tot el que s’aplica a posteriori perd la seva eficàcia.

Dos precs: preus públics ( no com ara que semblen preus privats! ) i tarifació efectiva.

Estem a l’aguait de les noves propostes. I la rectificació ha de fer-se amb efectes retroactius. Corren temps de necessitats econòmiques i socials que cal abordar donant prioritat a aquelles persones que més ho necessiten. Ningú ha de quedar fora dels serveis que oferta l’ajuntament per manca de diners.

QUINA CLASSE DE CONTRACTES FEM EN AQUEST POBLE?

Trans-Martel (amics del PSC?) canvia de nom. Però la feina serà la mateixa: la construcció dels claveguerons a Cerdanyola.

Com és possible que una empresa que fa aquesta feina no tingui associada la funció de manteniment d’aquests? És com si plantem uns arbres i posteriorment ni els reguem ni els podem,…Però es va confirmar al Ple que no hi ha contracte de manteniment, ni mai n’hi ha hagut. D’aquesta manera ens hem trobat amb un abocament que ha resultat una agressió a la riera de Sant Cugat i per la que l’ajuntament ha hagut de pagar una multa de 6.000 euros, com també el fet que s’inundin els carrers quan els embornals no s’empassen l’aigua de la pluja.

Com es poden descuidar coses tan bàsiques?

LLICÈNCIES D’ACTIVITATS AL NOSTRE POBLE.

Aquest equip de govern ja ha fet el mateix altres cops : aplicar la llei de forma estricta a les persones més desfavorides i màniga ampla amb les grans empreses. Bonificant, condonant, … i en aquest cas mirant cap a una altra banda quan se’ls pregunta per aquest fet.

I és el cas que s’ha intervingut en un cas menor d’un veí, mentre grans empreses com Puigfel fa temps que tenen activitats il·legals a Cerdanyola, activitats que no tenen llicència, (com ha reconegut el Sr. Cayuela, posteriorment). Però, en el Ple, no es van voler donar explicacions per part del govern i van callar quan se’ls va preguntar si aquest empresari estava mantenint una activitat il·legal.

Govern: la legalitat que vols imposar “al petit” fes-la extensiva als teus amics!!!

MOCIÓ DRET A DECIDIR DEL POBLE DE CATALUNYA

Aquesta moció aplegava a CIU, ICV- EUiA, ERC i Compromís, moció de suport al procés de sobirania del poble català que va ser aprovada ( això sí per un estret marge ), entre aplaudiments del públic i de les regidores a favor. Tot i així era una moció simbòlica que volia mostrar el suport al procés que ara s’enceta al nostre país.

El PSC havia presentat una moció a part. La veritat és que el PSC portava consignes dels “jefes” i amb aquest tema costa de veure què ens volen comunicar exactament, mentre tinguin l’embolic que tenen. La seva moció no va prosperar.

PLENILLO

Entre altres temes, se li va tornar a recordar a l’alcaldessa que encara estem esperant que faci el tràmit de “requeriment” en el cas del segon estudi de Can Planes.

Precisament ara que la Generalitat vol intervenir a la Plana del Castell, aprofitant la llei Omnibus, sense tenir en compte l’ajuntament de Cerdanyola, sembla que l’alcaldessa es faci la ofesa, com ha dit a la premsa local.

Si hagués fet la tramitació com cal, i en el seu temps com s’ha demanant en tantes ocasions per part de la Plataforma contra els abocadors, ara estaríem en una altra situació i Cerdanyola podríem tenir alguna cosa a dir.

Ens preguntem : era això el que estava esperant l’alcaldessa, que la deixessin fora de joc per no haver de comprometre’s i sortir indemne de tot el que ens ve a sobre?

ARA SÍ QUE EL PROPER PLE SERÀ EL DELS PRESSUPOSTOS, ENCARA QUE SEGURAMENT SERÀ UN PLE EXTRAORDINARI.

I A FINALS DE FEBRER, EL 28, VOLEN APROVAR L’ORDENANÇA CÍVICA. ALERTA !! QUE NO ENS COLIN AQUEST GOL, NO AMB EL NOSTRE CONSENTIMENT.

VOLEM DIR LA NOSTRA, NO VOLEM SANCIONS, VOLEM UNA BONA CONVIVÈNCIA !!!

Karmele i Puri.

Comparteix: