VAGA GENERAL JA!

L’atur en un in crescendo imparable, anuncis de noves retallades en salaris, en pensions i  serveis públics, nous casos de corrupció, una enorme borsa de jovent sense perspectiva de treball, ni d’ingressos ni de futur. Mentrestant una enorme i continuada injecció de diners públics alimenta una banca culpable, en forma de pagament del deute o de fons de rescat. Així comença el nostre 2013, amb els pitjors presagis.

Les noves retallades que fixen els Pressupostos de l’Estat aprovats a finals d’any, asseguren una nova contracció de l’economia. En un recent informe, l’economista en cap de l’FMI reconeix que els seus càlculs subestimaven l’impacte sobre l’ocupació i el PIB de la retallada de la despesa pública, i que l’efecte destructor de l’austeritat s’havia de multiplicar per tres, respecte a les previsions inicials. .. i no obstant això continuen exigint més i més retallades. Es pot ser més cínic? Però als poderosos no els importa el patiment de la majoria mentre ells continuïn enduent-se diners a cabassos cap als paradisos fiscals.

No hi ha un altre camí de mobilitzar per impedir aquest saqueig i la ruïna.  No s’ha de pagar el deute ni lliurar noves sumes a la banca. Cal avançar creant un moviment fort i poderós que porti el Govern contra les cordes. No obstant això CCOO i UGT, malgrat amenaces ridícules on afirmen “no descartar” una nova mobilització, enlloc de donar continuïtat a la vaga general, tornen a entrar a negociar acomiadaments massius a Telefónica, Iberia o Aena. Es torna a fomentar la desmobilització amb l’aplicació de la Reforma Laboral i el Decret Rajoy de procediment per l’acomiadament de treballadors del sector públic. La batalla pitjor és la que no es dóna. Cal tornar a sortir al carrer, exigir un pla de lluita continuada i una coordinació dels sectors amenaçats. La batalla pitjor és la que no es dóna.

VAGA GENERAL JA!

Juan Alonso, Militant de Lluita Internacionalista

Comparteix: