Politica i Societat

Fa uns anys vaig llegir un article que argumentava que en realitat el poble no volia acabar amb els castells si no que el que volia era ficarse dintre. En aquells moments ho vaig llegir amb escepticisme, pensaba jo que uns cuants es probable que es el que vulguesin ,pero l’inmensa majoria el que voliem era una societat mes justa,mes humana i mes solidaria.

Han pasat uns cuants anys desde que vaig llegir l’article en cuestio del nom del articuliste ni men recordo,pero dels continguts si,jo continuo pensat el mateix pero els que han dirigit i gobernat l’estat espanyol han fet tot el possible per demostrar que es en realitat el que en realitat volien.

Els numeros canten l’any 1982 a Espanya hi havien uns 800.000 funcionaris,l’any 2010 ja ni havien 3.200.000, deunido l’increment en un pais que tingues petroli potser o podrien pagar pero cuant tot ha de sortir dels pocs que treballen es mes dificil o cuasi imposible.

Per internet circula un document que cita els ultims fitjatges del PP en el tema funcionarial i tots tenen bons sous i tots son familiars de destacats dirigents del PP,el cas de Galicia clama al cel,vol dir que el tema va a mayores,aixo del nepotisme cronic sembla que s’encomana,i allo de”a la pila del greix qui no hi entra no creix” i el mes trist es que ademes la majoria no tenen la cualificacio profesional necesaria.

I tot aquest desgabell qui l’esta pagant es llogicament el poble,la crisi del sistema financer es el principal culpable de la situacio actual pero el desgobern propiciat per una colla de calamitats i que ara tenen sobresous com a premi ja es el colmo.

Potser ja comença a se hora de fer les coses amb un cert rigor i serietat tots plegats perque ni ha massa gent que ho esta pasant molt malament. Jo torno a insistir, és necessària una societat més justa, més humana i més solidària, i aquesta és una feina que li correspon fer a l’estat democràtic i sobretot a l’esquerra. Menys castells i més justícia social.

Josep Font.

Comparteix: