Novembre 2012: En defensa de la llibertat i el respecte!

Es van disparar les alertes en aquest Ple!!! Feia molt de temps que no s’escoltaven intervencions com algunes que varem sentir.

Es van disparar les alertes en aquest Ple!!! Feia molt de temps que no s’escoltaven intervencions com algunes que varem sentir.

Quins temes les van provocar? L’anomenada “ordenança de convivència ciutadana i civisme” i el canvi d’usos dins les instal·lacions de la fundació “els Xiprers”, centre educatiu per a persones autistes a Bellaterra.

ORDENANÇA DE CONVIVÈNCIA…

La intervenció del PP amb les paraules textuals: “Tolerància cero” , ens van retornar 50 anys enrere. Mai haguéssim pensat que tornaríem a sentir aquestes paraules, perquè contra aquestes actituds hem estat lluitant. Per la llibertat!

Però les paraules del PP contenien el que altres formacions polítiques no s’han atrevit a dir, encara que sí a redactar, a fer i a aprovar: aquesta ordenança.

Fins i tot ICV-EUiA ( que es diuen d’esquerres i alternatius ) van defensar-la, ara ja des del govern. És això el que es pot fer quan estas al govern?

Des del públic, en el plenillo, es va interpel·lar al grup d’ICV-EUiA per haver aprovat aquesta ordenança. En cap cas van defensar-ne el contingut, només van saber dir que era com la d’Hospitalet. (“Mal de muchos, consuelo de tontos”)

Però totes sabem que és una ordenança repressiva, que va contra la llibertat d’expressió, reaccionària, inapropiada, aprovada sense participació ciutadana (ja que la participació que es van inventar era del tot insuficient). Compromís va demanar deixar-la sobre la taula per poder treballar-hi, amb una participació real.

Tan segurs estan des del govern i els partits declaradament de dretes del nostre consistori que ja han començat a aplicar-la. I si no, on és el cartell del 15-M de la Plaça d’Abat Oliba?

Contra aquesta ordenança, desobediència.

Perquè valorem la convivència dins la espontaneïtat necessària, amb el respecte necessari. El carrer és de totes les persones i no veiem que calguin aquestes noves normes repressores, discriminatòries i agressives.

Seguirem practicant la convivència ciutadana al carrer i a tot arreu, dins la llibertat que no ens hem de deixar prendre!

ESTIMEM LES PERSONES TAL COM SON!

Aquest va ser un clam aquella nit.

I no consentirem que hagin persones que puguin expressar discriminació, intolerància, manca d’empatia i de respecte. Això és el que ens va provocar la intervenció al Ple de el Ramón Andreu, president de la EMD de Bellaterra.

Estem parlant d’un centre d’atenció a persones amb autisme, “Els Xiprers”. I estem parlant de l’ampliació del servei. A la qual s’oposava el representant de Bellaterra. Tot i haver arguments de caràcter urbanístic per poder-s’hi oposar, es va centrar, de forma reiterada, en la no inclusió de persones d’aquestes característiques al barri.

Les seves argumentacions, van ser xenòfobes i ofensives fins al límit. Mai haguéssim pensat que hauríem de sentir una intervenció com la que va fer aquest personatge. Tot i que per part de tots els grups municipals hi van haver intervencions demanant-li que retirés les seves paraules, ell va insistir en un segon torn, i encara ho va agreujar més.

Des d’aquí declarem al tal Ramón Andreu persona no desitjable.

Amb aquest tarannà, es pot representar tot un barri del nostre poble? Que s’ho plantegi la gent de Bellaterra!

ALTRES TEMES

- El govern, com sempre, modificació de pressupostos per a inversions incertes. Perdonar impostos a empreses que tenen beneficis i regalar terrenys a l’Església.

- La gent d’ERC demanant a l’ajuntament diners per al 0-3… quan ara els toca demanar al Mas, ja que estan negociant.

- Moció de Compromís sobre els drets dels infants i adolescents. Esperem veure que fan des del govern, ja que es va aprovar per unanimitat.

PLENILLO

- Les famílies de Els Xiprers van donar les gràcies als diferents grups per la seva decisió encertada, criticant el Ramón Andreu (que ja havia marxat).

- La Plataforma dels abocadors segueixen amb el seu marcatge, així com la gent del 0-3 i les AMPA’s de Cerdanyola. Endavant i força! Són lluites llargues que donaran el seu resultat.

- L’alcaldessa, en el seu estil, no va deixar que el 15-M llegís un comunicat en contra de “l’ordenança incívica”, acabada d’aprovar.

- La gent dels cursos de l’Ateneu volen que es revisin les baixes que hi ha hagut aquest curs i les que es preveuen per causa de la puja de preus i l’actual manca de recursos econòmics a les famílies i reclamen que es trobin solucions.

EL PROPER PLE EL DE PRESSUPOSTOS.

ALERTA CIUTADANES! ES DECIDEIXEN QUINS DINERS VAN A QUINES POLÍTIQUES I LÍNIES D’ACTUACIÓ PER A L’ANY VINENT A CERDANYOLA!

Karmele i Puri.

Comparteix: