Manifest de tots els pares i mares de l’ensenyament públic de Cerdanyola

Reunida la comunitat d’AMPES de Cerdanyola del Vallès, en representació dels pares i mares de les Escoles Bressol, de Primària i de Secundària, i davant del context actual de retallades. Hem de REACCIONAR.

Perquè està en joc el futur dels nostres fills, davant les exigències i competitivitat de la societat actual. És vital que els nostres fills puguin tenir garantida l’oportunitat per formar-se sense precarietats. És un dret fonamental, i els poders públics han de garantir la seva prestació, i nosaltres exigir que sigui de QUALITAT.

Per tant, diem PROU!

– A destrossar el procés d’aprenentatge dels nostres infants en tots els nivells.

– A massificar les classes fins a nivells extrems, degradant la qualitat de les necessitats educatives dels alumnes.

– A suprimir mestres de l’escoles a tort i dret, a no cobrir les baixes dels mestres, a nomenar els substituts per una jornada inferior a la que cobria el mestre, i a suprimir reforços i vetlladores que són els qui donen atenció especialitzada als qui ho requereixen sense que repercuteixi a tota l’aula. Tot això deixa el nostre nivell escolar molt per sota d’Europa. Els nostres fills queden desatesos i perden un ritme que no ens podem permetre.

– A la quasi desaparició de tot tipus de beques (menjador, transport, llibres) i a la supressió total de les ajudes a les AMPES que permetia fer activitats per als infants com són les extraescolars.

Queda clar que no volen que siguem com Europa: no volen una societat competitiva, plural i desenvolupada. No volen una formació pública, universal i gratuïta de qualitat.

Per aconseguir un ensenyament públic de qualitat que garanteixi una societat de futur NECESSITEM

– Que es torni a establir un nombre màxim de 25 nens per aula.

– Que es cobreixin les baixes dels mestres des del primer dia, que els substituts realitzin tota la jornada de la persona que ha estat substituïda, i que es mantinguin els reforços i les vetlladores, facilitant també l’activitat de mestres especialistes per necessitats educatives especials.

– Que es torni a instaurar la sisena hora lectiva per tal de garantir un nivell adequat a les demandes socials.

– Que es suprimeixi l’augment de les taxes per accedir a l’ensenyament universitari.

– Que es garanteixi un nombre de places públiques adequat en l’ensenyament 0-3, així com el seu accés universal o, almenys, que s’apliquin mesures concretes, com el retorn de 800 a 1.800 Euros/nen/any d’aportació de la Generalitat.

– Que s’inverteixin tots els recursos necessaris (materials, humans i d’infraestructures) en l’ensenyament públic per garantir una societat de futur adequadament formada i competitiva.

LLUITEM PER AIXÒ!

AMPES de l’Ensenyament Públic de Cerdanyola del Vallès

Comparteix: