Manifest per la Vaga General del 14N: tancada i manifestació

A dia d’avui ens trobem que amb l’excusa de la crisi, els governs espanyol i autonòmic han endurit la seva política de retallades i reformes provocant una situació d’emergència social.

Les reduccions de pressupostos en sanitat i educació són particularment greus ja que són els pilars de l’Estat del Benestar. Ha de quedar clar que aquestes retallades són ideològiques i que el que busquen és apropar-nos al model nord-americà, privatitzant els serveis bàsics i destruint els drets socials.

D’altra banda, l’última reforma laboral no només ha fet augmentar l’atur, sinó que també ha permès l’aplicació generalitzada d’ERO’s, reduccions de sous i ajustos que han afectat les condicions de vida de treballadors i treballadores. A tot això hem de sumar-hi la plaga de desnonaments que deixa sense llar a milers de famílies i la repressió en forma de detencions i multes contra qui lluita per un canvi social.

Per si fos poc, el govern i la UE preparen un segon “rescat” per a l’estat espanyol molt més fort. Aquests saqueigs anomenats “rescats” pretenen seguir subvencionant deutes privats dels bancs a costa de retallar en els serveis públics més bàsics, deixant la política econòmica del país en mans del Banc Central Europeu. Ja hem pogut veure a Grècia els efectes devastadors del neoliberalisme de la UE i el BCE.

És per això que el 14 DE NOVEMBRE diversos col·lectius, moviments socials i sindicats ens hem sumat a la convocatòria de Vaga General que es durà a terme a l’Estat espanyol i altres països de la UE com Grècia, Portugal i Itàlia.

Conscients d’aquesta situació, els estudiants de Cerdanyola hem decidit començar la mobilització de la Vaga General un dia abans, el dimarts 13. Amb aquesta idea vam començar a preparar una tancada a l’institut Gorgs, de manera que des del dia anterior comencéssim a fer pinya i agaféssim consciència de grup, una idea de col·lectivitat que des de les èlits capitalistes s’intenta destruir. La nostra idea de tancada no es basa únicament en prendre el gimnàs i passar-hi la nit, sinó que es planteja com una activitat destinada a informar-nos i a prendre consciència del món real en el qual vivim. Considerem que no només som els estudiants qui estem desinformats, sinó el conjunt de la societat.

Per aquest motiu la tancada també està oberta a professors, pares, ex-alumnes i, en general, a qualsevol ciutadà que hi estigui interessat.

Tenint en compte que al centre s’hi realitzen activitats extraescolars, no podrem entrar al gimnàs fins a les vuit del vespre. A partir d’aquell moment realitzarem activitats tals com la projecció de documentals i un taller de pancartes. A més, tindrem l’honor de ser espectadors de dues xerrades; una d’elles presencial i l’altra per videoconferència.

A l’institut vindrà Montserrat Vergara Duarte, doctora en biomedicina per la Universitat Pompeu Fabra i membre de la plataforma Dempeus per la salut pública, que ens parlarà de la privatització de la sanitat i de les greus consequències que això comporta.

D’altra banda, via videoconferència comptarem amb Albano Dante Fachin i la Marta Sibina, directors de la revista gratuïta Cafèambllet. Aquesta revista s’ha donat a conèixer mundialment per destapar un dels casos de corrupció en la sanitat pública més importants de la història d’aquest país.
Després de treure a la llum aquest cas, la revista Cafèambllet i els seus directors han patit la censura i la repressió exercida des del govern de Convergència i Unió. Aquesta circumstància ha tingut com a conseqüència el silenci dels mitjans de comunicació públics mentre que, d’altra banda, diaris com el Huffington Post i la televisió finlandesa se n’han fet ressó.

A partir de les 23:30h es projectarà la pel·lícula-documental “La doctrina del Shock“, basada en el llibre de la periodista canadenca Naomi Klein.

Per garantir el correcte desenvolupament de la tancada els alumnes ens encarregarem de mantenir un registre de tothom que entri al gimnàs, ja sigui per a quedar-s’hi a dormir o per a assistir a les activitats i marxar després a casa.

El dia següent ens aixecarem al voltant de les 10 del matí per a esmorzar i anar tot seguit a la manifestació per Cerdanyola convocada a les 12 hores a la Plaça Abat Oliba. No cal dir que abans de marxar ho deixarem tot recollit i tal i com ho hem trobat.

Assemblea d’Estudiants de l’IES Gorgs

Comparteix: