A la vaga el 14N i més enllà!

Amb el devessall de retallades i la incessable pujada de l’atur ja feia temps que sobraven motius per la convocatòria d’una vaga general que finalment ha estat convocada pel proper 14N. Els pressupostos de 2013, presentats pel PP, representen el major atac des de la Transició als drets de la classe treballadora, redueixen totes les partides socials (un 18% l’educació, un 22% la sanitat i un 6% la prestació per desocupació) mentre es mantenen les compres d’armament, les bonificacions fiscals a les empreses i, sobretot, es destina més diners a pagar els interessos del deute que al conjunt dels salaris dels empleats i empleades de la funció pública.

Aquesta vaga no és una vaga més, es tracta d’una vaga convocada simultàniament a diversos estats i països del sud d’Europa, un fet històric en la lluita de la classe treballadora europea. Des de l’inici de la crisi econòmica les elits europees estan veient perillar l’estatus de la UE com a potència central dins del capitalisme. Les classes dominants europees han llançat un gran atac per reduir les condicions de vida dels pobles d’Europa mitjançant la destrucció dels serveis públics i amb atacs reiterats a les condicions laborals, és per això que avui dia és més important que mai la lluita i la solidaritat internacionalista dels pobles europeus i de la resta del món.

El 14N ha de ser un gran dia d’acció col•lectiva, de solidaritat internacionalista, de parar l’economia i de mostrar que són els treballadors i treballadores els qui fan funcionar la societat, mostrant el potencial que tenen per aturar les retallades. No obstant això, és molt possible que amb només un dia de vaga general no sigui suficient per tombar els plans d’ajust.

Sens dubte el moviment del 15M, les lluites des de baix i les vagues sectorials han estat decisives per pressionar les burocràcies sindicals d’aquí i d’allà per la convocatòria de aquesta i la resta de vagues. Tant a Cerdanyola com a la resta de viles i ciutats la vaga general i sobretot la seva preparació ha de permetre continuar construït la els espais de base, sumant cada cop més gent i tenint cada cop major cohesió i força per afrontar els futurs escenaris de lluita.

També serà un pas decisiu en trencar la interessada estratègia de CiU per les eleccions 25N de apoderar-se del fort sentiment independentista del poble català en posar-se sobre la taula de forma contundent les demandes socials que són part irrenunciable del mateix.

Perquè sobren motius, perquè cal continuar teixint la resistència, construït la lluita massiva i radical, el 14N totes i tots als carres i l’endemà mateix, la lluita continua!

Diego Mendoza.

Comparteix: