El 14-N, TOTES I TOTS A LA VAGA

El dia 14N atura’t, no consumeixis, no treballis. Tens molt més a perdre si no t’hi uneixes. Demostrem que som la majoria. Aturem el país, demostrem qui el fa funcionar.

El Compromís per Cerdanyola ens adherim sense condicions a la vaga convocada per al proper 14 de novembre. Ens adherim també al Manifest de la plataforma unitària Cerdanyola en vaga (http://cerdanyolaenvaga.blogspot.com.es/).

Entenem aquesta jornada com un episodi més del que ha de ser una lluita sostinguda en tots els àmbits, perquè el que està en joc ens aquests moments és una absoluta precarització de tots els àmbits de la nostra vida, la de la majoria social. Estem veient com tots els nostres recursos, els que aportem solidàriament per cobrir les necessitats del conjunt de la població, estan sent destinats a qui més té, que és justament qui ha provocat aquesta situació. I si no els tremola la mà a l’hora de deixar-nos a l’estacada, no ens ha de tremolar a nosaltres a l’hora de defensar-nos, perquè sí que podem i sí que hi ha alternatives, però passen per la implicació col·lectiva, de totes, de tots.

Estem fartes de pagar i re-pagar, i de veure, a canvi, com perdem la sanitat, l’educació, les pensions, de patir reformes laborals que ens deixen en situació d’extrema vulnerabilitat, de pèrdua de llocs de treball, reformes fiscals que aprofundeixen les desigualtats, desnonaments, pobresa… Ens quedarem sense defensar tot això, mirant com ens ho roben? Perquè ho paguem col·lectivament, amb el nostre treball i els nostres impostos, no ens ho regala ningú. Al contrari, el poder i l’acumulació d’unes quantes persones és possible a través de la riquesa que generem la majoria. Doncs controlem-la nosaltres, no ho deixem a mans alienes.

Tant la història com el sentit comú ens indica que és ingenu esperar que algú amb el poder de fer-ho pensi a millorar les condicions del conjunt de la ciutadania. Només es pot fer amb l’organització social i la solidaritat col·lectiva. Cada cop hi ha més persones que s’uneixen per defensar els seus drets, ho estem fent bé. Ara cal aprofundir més en aquesta via, unim totes aquestes plataformes, perquè serà la nostra capacitat col·lectiva la que ens durà a guanyar una societat millor, sense explotació d’unes persones sobre les altres, sense desigualtats i amb la consolidació dels drets universals.

El dia 14N atura’t, no consumeixis, no treballis. Tens molt més a perdre si no t’hi uneixes. Demostrem que som la majoria. Aturem el país, demostrem qui el fa funcionar.

El 14-N, TOTES I TOTS A LA VAGA

Comparteix: