La PAH Cerdanyola-Ripollet: solidaritat, fraternitat i dignitat

(Article publicat al Cerdanyola al Día del 7 de novembre de 2012)

La problemàtica de les famílies en risc de desnonament, de quedar-se al carrer i amb el pes a sobre del deute amb el banc, posa en evidència les vergonyes més fastigoses i execrables del sistema capitalista: d’una banda persones sense casa, destrossades per un sistema que no entén d’humanitat, i de l’altra milers i milers de pisos buits… Gent sense cases i cases sense gent. Fins a on pot arribar la bogeria de l’ésser humà? En quina mena de societat vivim que permet deixar gent al carrer?

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) Cerdanyola-Ripollet són un exemple de lluita en un moment en el que calen referents propers, les seves victòries els avalen. Assessoren i ajuden cas per cas als qui se’ls adrecen i mobilitzen a la gent per pressionar les entitats bancàries i l’Ajuntament. Ells ja s’han adonat que l’única sortida a aquesta gran estafa que estem patint passa per plantar cara, per rebel·lar-se.

La PAH i el seu entorn (important el recolzament del 15M) recullen i projecten valors com la solidaritat, la de persones que s’ajuden i es fan responsables de les situacions d’altres (no confondre solidaritat amb la caritat que practiquen aquells que ens estan estafant i es renten la cara amb un miserable donatiu), la fraternitat i la dignitat, qualitat inherent als éssers humans i que mai ens trauran per molt que vulguin.

El futur l’hem de construir amb aquests valors, uns valors que fan (si més no haurien de fer) de la PAH Cerdanyola-Ripollet motiu d’orgull.

Sergio Rodríguez.

Comparteix: