Quan faran politica pensant en les persones i no en els mercats i els alemanys?

Cada dia que passa tenim més problemae i més greus, i els imcompetents que ens governen només s’alegren quan baixa la prima de risc, no volen veure que a la majoria de ciutadans els problemes se’ls hi amonteguen i ningú els dona cap solució.

Molts d’ells només saben fer que retallar drets als més pobres, augmentar els impostos i baixar els sous a uns treballadors que cada dia treballen més i cobren menys. Els aturats no saben quan trobaran feina i quina feina, perquè no veiem iniciatives públiques o privades que apuntin a la creació de llocs de treball, tret lògicament de la famosa Eurovegas, que de llocs de treball pocs i mal pagats i molt de vici i corrupció amb malalties que acabarem pagant entre tots.

Alguns països del nord d’Europa ja estan treballant per la tercera revolució industrial i preparant-se per un futur inmediat. Però aquí el Sr Rajoy que mai se sap on va, només espera que els alemanys li treguin les castanyes del foc, no ha entès encara que els alemanys el que volen es cobrar i fer negocis a costa nostra, i el final serà un rescat maquillat, però l’ajustament per pagar serà un ajustament duríssim i sense precedents, que lògicament acabaran pagant els més desfavorits i les classes mitjes, perquè els que les clases altes es dediquen al frau fiscal i a l’evasió de capitals.

Són incapaços de convocar una cimera de totes les forçes polítiques i socials per tirar el pais endevant, entre altres raons, perquè els que l’haurien de convocar, a més d’uns incompetens que no sabrien que fer, ells de problemes no en tenen perquè de recursos en tenen de sobres per a ells solets. Està clar.

Tal com jo veig la situació, estem en el moment més greu de la democràcia i en una situació com aquesta pot passar de tot i res de bo. El que dona estabilitat a un pais són les classes mitjes i se les han carregat.

El mal costum de governar sense mirar l’impacte que les decisions preses tenen sobre les persones és d’una irresponsabilitat enorme, que pot acabar en un esclat social i amb molt males conseqüències.

El dia 14 de Novembre potser tindrem un primer avís, perquè molta gent ja esta farta de que els problemes no es resolguin i cada vegada en tinguin més.

El mateix que ha passat amb Catalunya, que al final ha explotat, pot passar a tot l’estat.

Josep Font.

Comparteix: