Els Castellers arriben als 14 anys amb aspiracions de ser colla de 8

L’entitat va néixer l’octubre de 1998 i afronta amb optimisme una nova etapa amb els reptes d’assolir l’arrelament definitiu a la ciutat i descarregar castells de 8.

Els Castellers de Cerdanyola organitzen aquest cap de setmana un seguit d’activitats per celebrar el seu 14è aniversari, amb una jornada central aquest dissabte a la plaça de l’Abat Oliba.

El president dels Castellers, Salvador Roca, explica que en aquests anys l’entitat ha tingut alts i baixos, però que ara es troben molt engrescats i animats i “amb ganes que el fet casteller arreli amb força i vagi endavant”.

Les activitats per celebrar l’aniversari comencen el divendres amb un assaig especial, obert a la ciutadania, a partir de les 20,30 hores a l’Altis. Després es farà un sopar i diferents torneigs de pòquer, dòmino i rummikub.

El dissabte, es farà una gimcana i una xocolatada a partir de les 11 hores, a la plaça de l’Abat Oliba. A les 18 hores es realitzarà l’acte central de la commemoració amb una actuació amb els Castellers de Terrassa i la colla local. La jornada finalitzarà amb un sopar i un ball de gralles amb el grup Els Laietans i el DJ Rasta.

El diumenge hi haurà una bicicletada a Collserola, una botifarrada, un torneig de futbol i el lliurament de premis dels diferents torneigs.

Salvador Roca explica que totes aquestes activitats demostren que l’entitat és molt més que una colla castellera, ja que, segons assegura “la màgia dels castells és que involucren molta gent, des de grans a petits i es crea un ambient especial perquè tothom amb el seu esforç ajudi a assolir castells.

La colla té l’aspiració d’aconseguir aquesta temporada bastir el 3 de 8 i la torre de 7. Roca indica que la colla té “gent molt preparada” per assolir-ho i amb els mitjans de protecció instal·lats fa uns mesos al local d’assaig, a la terrassa posterio de l’Alatis, és més fàcil treballar per arribar a aquesta fita.

No obstant això, el president dels Castellers de Cerdanyola pensa que l’entitat necessita un local adequat per realitzar els assaigs, encara que fos compartit amb altres associacions. Salvador Roca desitja trobar una solució per aconseguir-ho en un futur ja que, segons assegura, “en poblacions com Sant Cugat o Sabadell, on s’ha recolzat el fet casteller, les colles han crescut molt”.

http://cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2012/10/16/activitats_aniversari_castellers

Convocatòria:
Dissabte, 20 Octubre, 2012 – 18:00
Comparteix: