Compromís per Cerdanyola assumeix l’autoria de la tarifació social al municipi

El portaveu del Grup Municipal de Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà, considera que amb aquest model de tarifació social es comença a tenir una política de fiscalitat progressiva que s’anirà aplicant a altres serveis. Escolà explica que a partir d’ara “es començaran a pagar les taxes públiques en funció de les rendes familiars reals, tenint en compte ingressos, número de persones que composen el nucli familiar i despeses d’habitatge”. Compromís continuarà presentant propostes “per treballar i crear mecanismes per estendre la tarifació a altres taxes i impostos”.

Carles Escolà es mostra convençut que el model de tarifació social aprovat és perfectament sostenible si va acompanyat d’altres mesures com “l’optimització de recursos i despesa, una major recaptació basada en principis de justícia social com gravar l’IBI de pisos buits i no bonificar fiscalment les empreses i ens amb gran capacitat econòmica”.

Compromís fa una crida a la mobilització i auto organització ciutadana per defensar els seus drets, com en el cas de les AMPA de les escoles bressol municipals, i reiteren la seva oposició al increment de preus de matriculació. Compromís només vol ser “un instrument al servei de la ciutadania i participar en les seves lluites”.

Compromís aposta per un dret democràtic fonamental com el dret a decidir, entenent el procés cap a l’autodeterminació com “un procés de debat i participació ciutadana activa de baix cap a dalt, no dirigida per l’elit política, perquè de res serveix posar una frontera per ser independent d’Espanya i continuar de agenollada davant els designis del Fons Monetari Internacional”.

Comparteix: