Protestes contra les retallades a l’escola Saltells

Les protestes els centres educatius locals contra les retallades del departament d’Ensenyament continuen. Divendres passat la comunitat educativa de l’escola Saltells es va manifestar davant del centre per denunciar l’augment de les ràtios i la retallada de mestres al centre educatiu.

Saltells.jpg_796589200Famílies, professorat i infants va repicar fort amb cassoles, culleres i xiulets per fer palès el seu malestar contra les mesures que s’apliquen “en retraïment de l’educació pública i de qualitat”.

Una de les mestres del centre, Virgínia García, explica que durant l’acció de protesta es va crear un bon clima d’unió entre els manifestants perquè tots lluiten “contra l’amenaça comú de desvirtuar el sentit real de l’escola pública”.

García remarca que aquest nou curs escolar ha començat a totes les escoles de Catalunya amb l’absència d’un mestre i mig menys a tots els centres de dues línies, un increment de l’alumnat per aula pel que fa més difícil una atenció més propera a l’alumne i amb les baixes dels mestres sense cobrir els 10 primers dies lectius.

A més, recorda que l’alumnat haurà de ser atès amb personal que fa reforç o amb professorat d’una altra aula i que “les noves retallades deixaran uns 2.000 docents a l’atur, mentre als centres s’hi necessita més professorat per atendre correctament tot l’alumnat”.

També comenta que la reducció dels pressupostos també ha afectat de manera important el funcionament dels centres, les beques i ajudes a l’estudi que es redueixen a la meitat, les subvencions a les Ampes així com els ajuts a l’acollida matinal entre d’altres. Per a Virgínia García, aquestes retallades fan retrocedir l’ensenyament públic a la situació de 30 anys enrere.

La mestra de l’escola Saltells manifesta que tota la comunitat educativa del centre forma “una única veu” i tots lluiten per poder mantenir la qualitat de l’ensenyament públic.

Virgínia García confirma que continuaran amb les accions de protesta contra les retallades. De fet, cada dimecres, el professorat es col·loca la samarreta groga símbol de les protestes i estan pensant en fer efectiu aquest gest també als pares i infants.

García comenta que quinzenalment es reuneixen a l’Ateneu amb professorat d’altres centres locals i d’altres poblacions del voltant per coordinar-se i realitzar accions comunes

http://www.cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2012/09/18/protestes_escola_saltells

Comparteix: