El fenomen de l’estiu: Sánchez Gordillo.

(Article publicat al Cerdanyola al Dia del 5 de septembre de 2012)

Si ens haguéssim de quedar amb un dels noms de l’estiu segurament ens vindria al cap el de Juan Manuel Sánchez Gordillo. L’alcalde de Marinaleda (Sevilla), de gairebé 3.000 habitants, amb la pràctica inexistència d’atur i habitatge per 15 euros al mes, va protagonitzar, juntament amb membres del SAT (Sindicato Andaluz de Trabajadores), una acció polèmica: l’assalt a dos supermercats.

L’empobriment de les classes populars és molt greu i la desaparició de la classe mitjana és un fet. Amb l’acció als supermercats, Gordillo i el SAT han guanyat l’atenció mediàtica que pretenien per tal d’assenyalar clarament qui són els veritables culpables de la crisi i la situació al camp andalús.

Malgrat la intoxicació dels mitjans de comunicació (deformant les notícies o a través de quasi tots els tertulians -fidels lacais a sou de PP, PSOE i CiU-, que han volgut desviar l’atenció en el fet simbòlic dels carrets plens d’aliments bàsics), milions de persones estem escoltant durant dies un missatge clar, entenedor i dissonant amb el discurs oficial que ens ve per totes bandes: que el capitalisme és extremadament injust i que volem un sistema econòmic al servei de les persones i no del benefici econòmic.

De quina altra manera hagués tingut ressò un missatge clarament anticapitalista als prime-time de les televisions si no hagués estat pel rebombori generat per Gordillo, Cañamero i el SAT als dos supermercats?

Sergio Rodríguez.

Comparteix: