Militars armats en una zona de lleure i parc natural de Collserola

Ja fa temps que diferents mitjans parlen de la presencia de unitats militars a Collserola. La setmana passada l’alcalde de Barcelona Sr Tries es mostraba preocupat perque militars del exèrcit espanyol armats estiguesin a Collserola deia que no ho entenia. Si anesin sense armes encara.

Que un militar professional amb d’uniforme de camuflatge porti un fusell d’asalt es normal ,el que no es tan normal es que sigui en una zona de lleure on la gent i va a fer passeijades,plegar bolets o collir esparrecs.

El que es preocupant es que cuan l’autoritat civil de la ciutat de Barcelona com es el Sr.Trias no estigui informat del que i fan. Sembla que cuan alguna institucio ho a preguntat li han dit que son tropes destinades al Afganistan, i que estaven entrenant.

Al estat espanyol i a Catalunya ni han zones molt mes adients per desenvolupar tactques de combat del estil de la confrontacio armada del Afganistan, per exemple a Catalunya, San Climent Sesebes,Tremp o el Pirineu.

Per tan el que deuria de preocupar al Sr Trias que i fan unitats de muntanya a la caserna del Bruc (Pedralbes) perque Collserola i el seu territori no s’asembla gens ni mica al Afganistan.

Si sapiguesim quines tactiques desenvolupen podriem entendre alguna cosa. Perque si el que fan es allo que en termes militars en diuen Aproximacion, Contacto, Asalto i Explotacion del exito el Sr Trias i tots nosaltres com a minim ens hauriem d’informar-nos.

Per cert que a l’Aganistan ja van derrotar a l’exertit angles, a l’exercit sovietic i ara a la coalicio internacional de curanta paisos es un altre fracas dels estrategas ianquis. No mes val perque les fabriques d’armes americanes i faigin negoci. Posar corruptes i corruptos al front del Govern d’aquell Pais no soluciona res.

Josep Font.

Comparteix: