Abril-Maig 2012: Pacte de govern PSC i ICV-EUiA… bla, bla, bla, però res concret!

PSC i ICV-EUiA han pactat! Gran “novetat”. No sorprèn ningú aquest pacte donat que s’ha anat repetint durant anys. Així que, poca cosa esperem.

PSC i ICV-EUiA han pactat! Gran “novetat”. No sorprèn ningú aquest pacte donat que s’ha anat repetint durant anys. Així que, poca cosa esperem.

ERC diuen que no han pactat i que es té por del tripartit. I s’empipa perquè no s’ha arribat a tenir en compte les seves propostes, segons diuen. Tot i que…podran comptar amb ells (és a dir amb la seva abstenció) en tots aquells assumptes “que calgui “. I, de fet, tant en el Ple d’abril com en el de maig es va demostrar que va caldre.

CIU es mostra “dolguda” perquè no s’ha comptat amb ells.

I el PP es manté a l’expectativa, intentant mantenir una posició favorable i actuant en funció dels esdeveniments. De moment es mantenen com aquell que diu: “a veure-les venir”.

Compromís diu que no és el moment de fer discursos buits de contingut i sí el moment de presentar noves propostes. Cosa que el nou govern no va fer en cap moment durant el Ple d’abril.

Cap dels dos partits que han pactat han presentat cap novetat en l’àmbit de les propostes polítiques. Això sí, es va informar de la incorporació de tres persones (una a temps total i dues a temps parcial ), cobrant els salaris corresponents, es clar!

A l’hora del “plenillo” hi van haver preguntes sobre la participació dels veïns i les veïnes de Cerdanyola 2000 i carrer Diagonal, en la restauració que tenen pendent, ja que la participació també està pendent. Ningú encara no els ha donat la paraula tot i que hi havia el compromís d’endegar un procés participatiu.

Va tornar a sorgir el tema dels desnonaments i el paper de l’ajuntament que encara que insisteixen a dir que estan presents, no se’ls acaba de veure el pèl quan toca.

Per cert, enregistrament del plenillos i retransmissió per internet sí, però els volem als resums de Cerdanyola info, ja!!!

Arribats al Ple del mes de maig, idea lluminosa: instal·lar una gran superfície (Mercadona) als afores de Cerdanyola (sortida nord), per agafar el cotxe, que hi ha aparcament. Llàstima que l’Ikea ha marxat fora del municipi, si no tenim “repoker” de grans superfícies! Com que d’uns abocadors ben “hermosos”, cap problema per acollir tots els residus que generaran aquestes grans superfícies. Volem comerç de proximitat!

Un altre “repoker”: Sarbus, línies d’autobús, augmenta el preu del bitllet i restringirà serveis. Per a quan la municipalització d’aquest servei que ens està sortint per un ull de la cara? Amb els diners que paguem a aquesta empresa ja podriem tenir autobusos propis.

Finalment una inversió en totxo que no en serveis socials, no ens equivoquem : cal, com sigui, invertir en remodelar la zona de Can Xarau. Un projecte de fa uns anys que tan si es pot com si no volen dur a terme. Caldria saber quan la ciutat ha de fer manteniment i quan inversions en urbanitzacions. Aquestes són inversions projectades amb la mentalitat que es tenia abans als ajuntaments i que sembla que encara perdura en les files del PSC i d’ICV-EUiA. Alerta! D’on sortiran els diners?

I, per acabar-ho d’adobar, CIU proposa més zones blaves, que no en tenim prous! La proposta de Compromís de suprimir les zones blaves i fer rotació gratuïta, com a Ripollet, no ha prosperat, tot i que es la segona vegada que es fa.

Per sort en el plenillo tenim la contrapartida ciutadana i es van demanar explicacions sobre un nou crèdit que ha demanat l’ajuntament i que farà que augmenti el deute contret en l’actualitat. I amb el que com sempre només en interessos ens tocarà pagar una “porrada”. El deute pendent que tenen tots els ajuntaments, i el nostre en particular, és un greuge per a la ciutadania que no l’ha contret. En què es gasten els nostres diners? Cal demanar explicacions i fer una “auditoria ciutadana”. Aquesta és una proposta en ferm que caldrà vehicular.

PER UNA AUDITORIA CIUTADANA ALS AJUNTAMENTS!!!

MOBILITZEM-NOS!!!

Karmele i Puri.

Comparteix: