CiU frena la descontaminació de l’abocador de Can Planes

A la sessió ordinària de la Comissió de Territori i Sostenibilitat celebrada el 30 de maig al Parlament de Catalunya es va tractar la proposta de resolució presentada per Esquerra Republicana sobre declaració de sòl contaminat de l’abocador de Can Planes a Cerdanyola del Vallès. Aquest abocador, deficientment segellat el 1995, i sobre el qual existeix un pla parcial per a construir-hi 4000 habitatges que fou impulsat per l’exalcalde d’ICV, Antoni Morral, conté 180.000 tones d’escòries salines de segona fosa de l’alumini altament tòxiques per la salut i el medi ambient (segons la Llista Europea de Residus transposada a la normativa espanyola per l’ordre MAM/304/2002 i el Catàleg de Residus de Catalunya Codi 100308).

Aquest mateix tipus d’escòries s’estaven abocant sense reciclar en el municipi agrícola de Serós (Segrià) on ja ha denunciat la coalició SI.

La Comissió de Territori i Sostenibilitat va aprovar la declaració de sòl contaminat a l’abocador de Can Planes per nou vots favorables del PSC, PP ERC, ICV i Ciutadans, i els vuit vots en contra de CiU. SI no està encara representada en aquesta Comissió.
Els Verds-Alternativa Verda, partit ecologista que forma part de la coalició SI, era present en el debat, representat pel seu portaveu, Santiago Vilanova, junt amb l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona i membres de la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors.

SI ha fet públic un comunicat en què vol denunciar la posició política de CiU “que tot i havent votat a favor de la declaració de sòl contaminat en el Ple Municipal de Cerdanyola el 26 de gener d’enguany ara opta per endarrerir el sanejament de l’abocador i se situa a favor dels interessos econòmics que defensen la construcció d’habitatges en els terrenys afectats: 18 hectàrees ampliades a 55 hectàrees de protecció, segons estudis de la consultora independent IDOM encarregats pel propi Consorci Urbanístic Centre Direccional, l’Incasol i l’Ajuntament de Cerdanyola”.

http://www.ecodiari.cat/noticia/7902/ciu/frena/descontaminacio/abocador/can/planes

Comparteix: