Manifestació contra l’atur, les retallades i la reforma laboral

La marxa va sortir simultàniament de la plaça de l’Abat Oliba de Cerdanyola i de la plaça Pere Quart de Ripollet, va fer un recorregut per les dues poblacions i finalment es van unir a la cruïlla dels Quatre Cantons on es va llegir un manifest.

Avinguda_primaveraUna pancarta en la que es recordava el nombre d’aturats i aturades de la ciutat encapçalava la manifestació, a la que també van assistir membres de partits polítics, se sindicats, del Moviment 15-M o de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Va recòrrer els carrers de Sant Martí, Sant Casimir, Francolí, passeig de Cordelles, Sant Iscle, i avinguda de la Primavera fins arribar als Quatre Cantons amb consignes contra la reforma laboral i crides a la participació a la vaga general d’aquest dijous.

L’objectiu de la marxa era sensibilitzar la ciutadania sobre la situació de desocupació a la zona, donar un toc d’atenció als governants i pressionar als ajuntaments perquè busquin solucions al problema, segons l’Associació d’aturats i aturades de Ripollet i Cerdanyola.

Un dels membres de l’entitat, Gorka Fernández, valorava positivament la resposta ciutadana a la convocatòria de manifestació i destacava l’activisme dels participants.

Fernández recorda a les administracions que també tenen una tasca i una responsabilitat a l’hora de crear ocupació i que la situació “comença a ser dramàtica”.

Gorka Fernández valora positivament la xifra de participants a la manifestació que va arribar, segons càlculs de la mateixa organització a 400 participants.

Durant la lectura del manifest es van recordar les reivindicacions del col.lectiu que inclou qüestions com un treball digne per a tots i totes o prestació per atur fins a la recol·locació efectiva, que es garanteixi una renda mínima de 664 euros al mes, que es redueixi la jornada laboral a 35 hores per repartir la feina i sense retallades salarials, que serveis com l’aigua, el gas o l’electricitat siguin gratuïts per a les famílies en què tots els seus membres estiguin a l’atur, que s’estableixi una moratòria en el pagament de lloguer i hipoteca a les famílies en atur, que es posi en marxa una targeta de transport gratuït per a totes les persones desocupades, i posar en marxa una borsa de treball municipal gestionada de forma transparent i amb participació d’entitats veïnals i associacions d’aturats.

Accions per al 29-M

Membres de Cerdanyola en vaga van anunciar que aquest dimarts, a les 18,30 hores, es reuniran davant l’Ajuntament per preparar piquets informatius per a la vaga del 29-M i van anunciar la convocatòria d’una manifestació pels carrers de la ciutat aquest dijous, a les 12,30 hores.

http://cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2012/03/26/manifestacio_aturats_cerdanyola_ripollet

Comparteix: