Compromís per Cerdanyola vol obrir el debat sobre estructura i despesa política municipal

El portaveu de Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà, prefereix valorar l’acció del govern a mida que es vagin prenent decisions. Sí que es mostra crític amb una estructura política que considera “una mica confusa per als ciutadans, que no sempre saben on han d’adreçar-se, i fins i tot per als propis regidors i regidores”. Escolà troba excessives les tres noves dedicacions creades per la incorporació d’ICV-EUiA al govern i demana fer una anàlisis objectiva i rigorosa sobre les dedicacions polítiques que són necessàries a Cerdanyola “en funció de la població i dels serveis que es presten”.

Compromís per Cerdanyola manté que la dedicació a la política requereix d’un sou digne, “que pugui compensar les hores que s’hi dediquen a costa de deixar temporalment la feina, però la polñítica no s’hauria de convertir en una professió”. I continuen mantenint una ferma negativa al nomenament de càrrecs de confiança.

Carles Escolà afirma que l’actual govern, “igual que els anteriors”, continua amb l’aposta per un model de ciutat “basat en l’especulació, les obres faraòniques i els grans desenvolupaments urbanístics”. Un exemple seria alguns dels projectes vinculats a la Iniciativa URBAN, que més enllà de recuperar la llera del riu Sec “es basa en unes previsions superades per la realitat de la crisi i que s’haurien de reformular, con l’Auditori. Fins ara només hem obtingut l’enderrocament de l’escorxador i un camp de futbol abandonat i deteriorat. Potser valdria més invertir en manteniment que no en la construcció d’espais que ara ningú reclama”.

Sobre el drama que pateixen les famílies afectades pel deute hipotecari, Escolà diu que tot i que hi ha moltes coses que no són competència municipal, “l’alcaldessa podria encapçalar mobilitzacions populars i protestar més enèrgicament”. Escolà creu que la solució a la qüestió de les execucions hipotecàries “és relativament senzilla si hi ha voluntat política a les instàncies on fins ara PP i PSOE no han fet res més que impedir mesures efectives a favor dels ciutadans afectats”.

Compromís per Cerdanyola assegura que es facilitarà l’entesa amb el govern sempre que s’apliquin polítiques nítidament d’esquerres, i que en cap cas s’acceptarà que “el govern vagi negociant a banda i banda per anar aprovant el que els interessa”. Carles Escolà celebra que s’hagi pogut aprovar part d’una moció presentada pel seu grup per la que s’ha aconseguit que cap treballador municipal quedi fora de l’aixopluc del conveni col·lectiu.

http://cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2012/05/08/compromis_ple_abril.html

Comparteix: