Cop d’Estat neoliberal

La mascarada ha caigut. La solució del PP a la crisi es troba en destruir el que ens quedava d’Estat de Benestar per tal que el sistema es pugui mantenir a costa d’escanyar a les classes treballadores i evitar així la intervenció d’Espanya per part d’Europa. Ja ningú no dubta que les retallades, tant de CiU com del PP, formen part de l’atracament més gran de la història i que els perjudicats som els de sempre.

L’altre atracament és l’atracament moral, és la pretensió d’estendre la culpabilitat de la crisi: “Hem viscut per damunt de les nostres possibilitats”, “Tenim el que ens mereixem”. ¡Quina gran mentida! El patró cultural catòlic que promou el sofriment i la penalitat (retallades) per arribar al cel (sortida de la crisi) encaixa perfectament amb la voluntat de socialitzar la culpabilitat. No us deixeu enganyar: la gran majoria de persones ni hem viscut per damunt de les nostres possibilitats ni tenim el que ens mereixem. No perdem la dignitat.

Si aquest cop d’Estat neoliberal-capitalista es surt amb la seva ens trobarem vivint en un sistema que haurà necessitat sacrificar les conquestes de dos segles de lluita per mantenir-se, i tindrem ombres del que van ser la sanitat, l’educació, pensions, serveis socials i treball digne. A més, un Estat policial, proto-feixista, que vol il·legalitzar la protesta, fins i tot per Internet. La solució? Conscienciació i el compromís de tothom per un món millor.

Sergio Rodríguez.

Comparteix: