Març 2012: Pressupostos il·legals

S’ha obstaculitzat el treball de l’oposició i es crea un precedent d’infracció de les normes que regeixen la pràctica democràtica legalment establerta.

Aquest any s’acaben d’aprovar uns pressupostos que estan denunciats per no haver facilitat l’equip de govern als grups municipals la documentació en el termini legalment establert. D’aquesta manera s’ha obstaculitzat el treball de l’oposició i es crea un precedent d’infracció de les normes que regeixen la pràctica democràtica legalment establerta.

És per aquesta raó que el grup municipal de Compromís per Cerdanyola presentarà un recurs per tal que es pugui restablir la legalitat (Ni ells mateixos compleixen les seves pròpies normes!!!).

I encara que a l’inici de la sessió es va demanar deixar sobre la taula el punt per tal de readreçar la situació i fer les coses com cal, aquesta proposta tampoc va ser acceptada. No és estrany ja que el PSC (en minoria) havien arribat a un pacte amb ICV-EUiA i Esquerra Republicana per tirar endavant els pressupostos.

Estranya el canvi d’Esquerra Republicana que amb anterioritat també havia denunciat la manca de documentació, fent públic el seu descontentament. I ara, de cop i volta, troben que tot està bé. Què ha passat entremig? Quin pacte s’està fraguant?

ICV-EUiA va votar a favor i en aquest cas no hi ha res que ens pugui estranyar. Aquesta formació que ha estat entrant i sortint de l’equip de govern en tantes legislatures, confonen el seu electorat i a la població en general, fent el mateix que altres cops: al preu que sigui, volen tornar a remenar les cireres.

No per ser aprovats gràcies a tres formacions autodenominades d’esquerres, tindrem uns pressupostos d’esquerres. Caldrà estar atentes com sempre per tal que les necessitats de la nostra població siguin cobertes d’una manera progressista i justa. En aquests pressupostos s’han rebaixat les partides de serveis socials i no s’ha acceptat que hi hagués una fiscalitat més justa que equivaldria a: qui té més que pagui més. Al contrari, però donant l’excusa de que prestaran ajuda a qui ho demani. No volem almoïnes, volem drets!!! Tampoc volem que els bancs ens escanyin i augmentin el nostre deute cada dia que passa, els diners els necessitem per cobrir les nostres necessitats no per seguir pagant interessos a les entitats financeres (aquest any pagarem 7 milions d’euros d’interessos als bancs!).

I la sessió, que va ser en dimecres per poder respectar la convocatòria de vaga general del 29-M, no va poder acabar, ni tampoc vam poder fer plenillo. Poc abans de les dotze, minuts abans de la convocatòria de vaga, l’alcaldessa va donar la sessió per acabada, davant la presència de treballadors per la vaga que van recordar amb la seva sola presència a la sala que la vaga general començava en pocs minuts.

VISCA LA VAGA GENERAL!!! Seguim lluitant pels nostres drets!!!

Karmele i Puri.

Comparteix: