8 de març, Dia de la Dona Treballadora

Si el 8 de març està instaurat com el dia que recorda la lluita de les dones treballadores pels seus drets, aquest, de 2012, ha de ser una jornada de lluita i reivindicació, més que mai.

Les dones treballadores hem anat construït dia a dia, juntament amb els homes treballadors i solidaris, una societat on lentament i progressivament hem anat millorant les nostres condicions de treball. Tot i que no de la mateixa manera en tots els àmbits, les dones hem guanyat espais de dignitat i seguretat en el treball.

D’uns anys cap aquí correm el perill de retrocedir en el temps, perdent molts dels drets conquerits a força de lluites, no només nosaltres, també els nostres companys. I amb aquesta última reforma laboral l’agressió ha estat tan brutal que no podem més que unir-nos totes i tots per defensar-nos i no deixar-la passar.

S’està parlant fins i tot de regular el dret a la vaga, l’única eina definitiva que tenim les treballadores i els treballadors per lluitar pels nostres drets. Ara més que mai hem d’afrontar plegades la situació que se’ns presenta, hem de dir no a la retallada de drets que ens han infligit i preparar-nos per a una vaga general.

De la mateixa manera, hem de ser conscients de tot el que preparen els governs de CIU i del PP. No només en el camp dels drets laborals sinó també en l’àmbit dels drets socials. S’esperen encara més dures retallades en tot allò que té a veure amb els drets socials (educació, sanitat, serveis socials). A més ara, quan encara ressonen les nostres veus reclamant el dret a decidir una maternitat desitjada, s’està parlant de refer la llei per a la interrupció voluntària de l’embaràs.

Sempre hem hagut d’estar alerta i ara, cal dir, que és un moment dels més difícils. Per tant, que el dia internacional de la dona sigui aquí, al nostre país, un dia de reivindicació i de lluita : en la defensa dels nostres drets, ni un pas enrere!

Compromís per Cerdanyola.

Comparteix: