Monarquia o Republica?

Els mateixos que es van carregar la segona República volen ara crear la tercera. Però manant ells. Ja fa temps que una serie de personatges foscos estan treballant perquè un Senyor de Castilla anomenat José Mari. sigui el proper President de la República Espanyola. Un senyor que alguns grups d’opinió dels Estats Units d’Amèrica consideren un integrista. Els seus antecedents són molt clars. Franquista fins a la medul·la, va dir ben clar i ben alt “Los que no estén de acuerdo con lo realizado en el pasado -referint-se a la Dictadura de Franco- no tienen futuro politico en la derecha”. Per tant els que no estiguin d’acord amb tot el que van fer del 1939 al 1976 que pleguin.

És evident que després de tot el que van fer tinguessin i tenen majories absolutes en les eleccions generals es un símptoma de la incapacitat d’alguns de crear les condicions per crear una alternativa forta i creïble als que han manat sempre. Si els màrtirs de la República aixequessin el cap i veiessin tant despropòsit, de ben segur se sentirien molt dolguts. Ens volen ficar en la disjuntiva d’acceptar la Monarquia borbònica o una República de tall feixista com a Itàlia. La situació de crisi afavoreix la tesi. En situacions com l’actual el feixisme té el terreny abonat, dependrà de nosaltres que els plantem cara o que ens resignem.

Els propers temps ens obligaran a tots a prendre posicions clares. I serà bastant complicat, però jo ho tinc ben clar, una República Popular al servei del poble. És evident que els cazalla party i els de la Cope intentaran colar-nos amb enganys una cosa dirigida per la xusma de don José Mari, Legionarios de Cristo Rey, Manos Limpias, criminals de guerra… Els indecisos de sempre els facilitaran el terreny a canvi d’almoines que els permeten anar tirant de la rifeta. Però jo confio que aquest poble, que va plantar cara a tres exèrcits i als mercenaris del Magreb durant tres anys amb dignitat, sabrà donar la resposta adequada.

Josep Font.

Comparteix: