MANIFESTACIÓ PEL DRET AL TREBALL

cartell_mani_24_03ONLINEMés de 5 milions de persones aturades a l´estat espanyol, i superaran les 633.000 a Catalunya. A Ripollet ja comptem amb 3.800 i a Cerdanyola 5.400. En els propers mesos l’atur seguirà creixent com conseqüència de la recessió econòmica provocada per les polítiques d’ajustaments i retalladess a Catalunya, a l’Estat espanyol i la Unió Europea. El 70 % de les persones en atur hauran esgotat les prestacions en març del present any. Més d’1,5 milions de ciudadans/es sense feina careixen d´ ingressos.

Hem d’aturar aquesta sagnia d’atur i misèria que ens preparen les polítiques de Mas amb les retallades i de Rajoy amb la nova llei de la contrareforma laboral abaratint els acomiadaments duts a terme per part dels empresaris.

Davant aquesta situació l’ASSOCIACIÓ D’ATURATS/DES DE RIPOLLET/ CERDANYOLA reivindiquem:

- Treball digne per a tots i totes o prestació per atur fins a la recol.locació efectiva.
- Renda Ciutadana Garantida de 664 €/ mes (mínim per una persona sola)
- Repartiment del treball per a tothom, jornada laboral de 35h sense retallades salarials, prohibició de les hores extres i a preu fet.
- Serveis bàsics gratuïts (aigua, electricitat, gas, etc …, per a totes aquelles unitats familiars que tots els seus membres estiguin en situació d’atur).
- Moratòria en el pagament del lloguer o de les hipoteques en l’habitatge habitual. Cap desnonament de famílies en atur per falta de pagament tant de lloguer com de l’hipoteca.
- Targeta de transport gratuït per a tots/es els desocupats/des.
- Posar en marxa una borsa de treball municipal que gestioni de manera transparent i amb la participació de les AA.VV. i les assemblees d’aturats/es l’ocupació generada en els serveis i empreses municipals (nous llocs de treball, substitució vacants, etc.), l’ocupació creada per plans governamentals en marxa o que puguin crear-se.

TOTS I TOTES a la MANIFESTACIÓ PEL DRET AL TREBALL, CONTRA L’ATUR I LA PRECARIETAT

DISSABTE 24 de MARÇ, A LES 12 HORES
• A Cerdanyola: a les 12h davant de l’Ajuntament (Plaça Abat Oliba)
• A Ripollet: a les 12h Plaça Pere Quart (Mercat Nou).
(Les 2 columnes se juntaran a la cruïlla dels 4 cantons)

Convocatòria:
Dissabte, 24 Març, 2012 – 12:00 – 13:00

Comparteix: