Compromís presenta recurs contra l’aprovació del pressupost

Compromís per Cerdanyola ha presentat un recurs d’alçada en via administrativa contra l’aprovació inicial del pressupost municipal per al 2012 acordada en la sessió plenària del 26 de gener.

Compromís explica que l’expedient de pressupostos constava, en el moment de ser consultat pel grup, “només de tres pàgines, amb números genèrics sense desglossar”. Segons indica, “mancava la relació de llocs de treball, la memòria d’alcaldia, la plantilla, les bases d’execució, el pressupost del patronat municipal de l’habitatge, el pressupost de l’empresa municipal Cerdanyola Promocions, tota la previsió del pressupost d’inversions, i pràcticament tota la documentació necessària per a una anàlisi del citat punt vuitè de l’ordre del dia”. Per a Compromís per Cerdanyola, aquest fet “vulnera l’ordenament amb nombrosos i molt variats incompliments de la normativa”.

El portaveu municipal de Compromís per Cerdanyola, Carles Escolà, explica que fan un recurs per via administrativa [veure document adjunt] demanant que l’Ajuntament esmeni “aquest problema molt greu de formes” i també de fons “que és molt més important i que té a veure amb una vulneració molt clara i flagrant del dret que tenim els grups municipals de l’oposició i la ciutadania en general del que es debat al Ple i sobretot el necessari control democràtic de l’acció de govern”.

Carles Escolà remarca que han presentat el recurs perquè van anar al Ple “a cegues sense saber què era el que es presentava a aprovació”. Escolà creu que el procediment “s’ha vulnerat” i insisteix en que, “de fet, hi ha una manca absoluta de procediment i, per tant això anul.la l’aprovació”. Escolà demana que “això s’esmeni bé i tinguem accés a la informació per garantir aquest necessari i importantíssim dret al control democràtic que tenim els partits de l’oposició i el conjunt de la ciutadania”.

El portaveu municipal de Compromís recorda que el seu grup ja va demanar la retirada del punt de l’ordre del dia del Ple i, segons destaca, “l’alcaldessa va fer cas omís d’aquesta sol.licitud”, cosa que per a Carles Escolà “també és una vulneració de la legalitat perquè té l’obligació de retirar-lo de l’orde del dia si algun regidor o regidora ho sol.licita o com a mínim sotmetre-ho a votació la urgència d’aquest punt”. Segons Escolà, com que l’alcaldessa no va fer cap de les dues coses, el seu grup entén “que hi ha una responsabilitat important de l’alcaldessa, una responsabilitat personal”.

Carles Escolà espera que els facin cas perquè, segons assegura, “no ens conformarem amb una simple negativa i si cal arribarem a les instàncies que hem d’arribar i demanarem responsabilitats personals a tothom que estigui emparant aquesta vulneració de procediment”, que segons remarca ,“és la vulneració d’un dret democràtic que tenim els grups i la ciutadania de controlar l’acció de govern”.

Si no s’esmena arribaran al contenciós

Compromís per Cerdanyola espera que l’Ajuntament resolgui amb les proves que aporten, que són “la queixa que van presentar el dia abans del Ple, la pròpia acta del Ple on es va demostrar que el que diem és cert, l’informe de l’interventor on deixa molt clar que ni a la Intervenció es van complir els terminis, ni es va aportar la informació necessària, per tant tampoc l’interventor va poder fer la fiscalització que la llei li exigeix sobre aquest pressupost”. Segons Compromís, “l’Ajuntament ha de fer el que toca que és complir la legalitat”, i si no ho fa, el grup informa que “aniran a la segona instància que serà, el contenciós”. No obstant això, esperen “que no sigui així perquè seria un cas molt greu i hi hauria responsabilitats personals molt clares”.

Compromís per Cerdanyola espera que l’ajuntament vulgui esmenar-ho, però ratifica que si no es fa no es rendiran.

Llegir document sencer: Recurs d’alçada contra el pressupost 2012 (pdf)

Comparteix: