L’Ajuntament pressionat pel sòl contaminat

Davant la manca de resposta dels partits polítics (a excepció de CxC) respecte la demanda, per part del 15M, de posicionament sobre l’Acord de Ple que té com a finalitat declarar Can Planas  sòl contaminat, el  moviment indignat anuncia una campanya de mobilitzacions.

Aquest mes es debatrà i es votarà un Acord de Ple important per la ciutat: sol·licitar com a Ajuntament que la Generalitat declari sòl contaminat l’Abocador de Can Planas. A Cerdanyola, per raons  històriques, hi ha vuit abocadors, alguns d’ells estan químicament  actius i necessiten un remei a la contaminació que generen a  l’ambient. L’Abocador de Can Planas és, amb molta diferència, el més  perillós de tots i el 15M considera que els representants polítics deuen assumir la seva responsabilitat vers la ciutadania i deuen treballar seriosament per la seva gestió i solució. El moviment indignat afirma que la classe política ha amagat i tergiversat informació, ha actuat al marge de la legislació vigent, ha volgut construir al damunt i al voltant i, asseguren que segons alguns estudis jurídics, algunes administracions públiques han presumptament delinquit.

El Moviment 15M considera que al darrera de tot plegat hi ha interessos purament econòmics, inclús d’empreses privades que es van beneficiar contaminant i ara pretenen incrementar el seu lucre construint allà, oferint solucions barates i ineficaces. Com a part activa de la ciutadania indignada, el moviment exigeix que l’Administració compleixi la llei, declari sòl contaminat Can Planas i el netegi.

Tal com estableix la nostra legislació, el 15M cerdanyolenc demana que es busquin responsabilitats vers aquest problema i reclama que pagui qui va contaminar, en comptes de seguir-se lucrant amb drets d’edificabilitat  i altres argúcies nascudes de la connivència entre el poder polític i  el poder econòmic. Es sol·licita que el primer i màxim objectiu dels gestors públics sigui protegir la salut de les persones i del medi ambient en què vivim.

Es convoca una concentració de protesta el dia 26 de gener a les 17:30 davant l’Ajuntament per demanar als polítics que votin a favor, considerant una traïció frontal a la ciutadania de Cerdanyola l’abstenció o la votació en contra.

Així mateix, el Moviment 15M felicita a la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors pel treball perseverant en la seva lluita per la salut i la sostenibilitat respectant el dret de tots/es a la participació en els afers públics que ens afecten.

 

Convocatòria:
Dijous, 26 Gener, 2012 – 17:30 – 18:30

Comparteix: