Propostes del CxC per al pressupost de despeses del 2012

Amb anterioritat el Compromís per Cerdanyola varem editar un document titolat “Propostes des de l’esquerra per a una fiscalitat més justa i equitativa a Cerdanyola del Vallès”. Si bé el document que acabem de citar versava sobre els ingressos, el que avui presentem fa especial referència a les despeses, entenent que ambdós mantenen una coherència, es complementen i contenen les propostes de Compromís per Cerdanyola per a tot allò que té a veure amb l’aprovació dels pressupostos municipals de 2012.

Tenim el convenciment que encara que partim d’una situació de dèficit greu (100 milions d’euros i tenint en compte el context de crisi econòmica en què estem, es poden fer propostes compromeses des de l’esquerra, per tal que en la contenció de la despesa no es vulnerin els drets fonamentals de les persones. Ans al contrari, caldrà establir prioritats i desestimar aquelles de les quals podrem prescindir, fent els canvis que calguin al respecte.

Les nostres propostes doncs donen prioritat als drets de les persones per sobre del benefici econòmic immediat i, per sobre de tot, volen evitar el malbaratament de recursos, que lamentablement ha estat una constant en aquest Ajuntament. Per aquesta raó exposem un seguit de propostes al voltant de quatre eixos:

  • La participació ciutadana en els diferents àmbits.
  • La defensa dels serveis públics i les polítiques socials.
  • Les polítiques d’ocupació i dinamització econòmica.
  • La valoració seriosa del deute i com abordar aquesta qüestió.

[Veure document complet]

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/propostes-al-pressupost-despeses-2012

Comparteix: