Comunicat sobre la situació financera del Consorci Urbanístic del Centre Direccional

El Consorci s’ha de tancar, les competències que té han de retornar a l’Ajuntament de Cerdanyola i el poble de Cerdanyola no ha de fer-se responsable de cap part del deute de noranta milions d’euros assumit pel Consorci.

Ara fa ben bé un any el Compromís per Cerdanyola vam denunciar públicament la situació econòmica ruïnosa del Consorci del Centre Direccional, amb un deute de 90 milions d’euros, despeses corrents per valor de 4 milions i un personal polític i tècnic sobre dimensionat que suposava més d’un milió d’euros anuals. Al marge d’això, tota aquesta despesa no ha servit per resoldre la situació de l’abocador de Can Planas.

Llavors se’ns va tractar d’alarmistes i es va dir que la situació financera del Consorci era correcta.

Ara que ja tenim un avanç de la liquidació del pressupost de 2011 i la proposta del propi Consorci per al pressupost de 2012 podem contrastar algunes dades:

  1. El màxim responsable del Consorci ha estat rellevat del càrrec, han començat els acomiadaments i es parla de redimensionar el Consorci a les necessitats. Això és una prova que hem estat pagant uns serveis que no ens calien.
  2. El pressupost del Consorci es redueix a menys de la meitat passant de 40.877.770€ a només 19.473.300€, dels quals catorze milions són per pagar deutes i interessos.
  3. Que fins a l’exercici de 2012 el Consorci no havia començat a pagar el deute que té contret i que, segons les seves pròpies dades, hauria de pagar a un ritme superior al que pot fer-ho. Cosa que demostra que, a dia d’avui, el Consorci no només no pot suposar un benefici per a la ciutat sinó que és una càrrega en no poder pagar el que deu en temps i forma.
  4. Que el resultat d’explotació del 2011, a l’espera de la liquidació definitiva, dóna un resultat negatiu d’uns dos milions d’euros que ha d’aportar l’INCASOL, diners de tots els catalans que perdem per la mala gestió del Consorci.

Davant d’aquestes dades, el Compromís per Cerdanyola ens refermem en la nostra petició de fa un any i la traslladem a tota la ciutadania i als partits polítics locals amb representació al consorci:

El Consorci s’ha de tancar, les competències que té han de retornar a l’Ajuntament de Cerdanyola i el poble de Cerdanyola no ha de fer-se responsable de cap part del deute de noranta milions d’euros assumit pel Consorci.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/comunicat-sobre-situacio-financera-consorci-urbanistic-centre-direccional

Comparteix: