Davant la convocatòria d’un ple extraordinari el proper dimarts 19 de juliol a les 9h per aprovar els representants de l’ajuntament de Cerdanyola al Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Compromís per Cerdanyola volem expressar el següent: Denunciem que no existeix cap justificació per convocar aquest ple extraordinari urgent i molt menys perquè es convoqui a les 9h del matí. Altra vegada es convoca un ple a corre-cuita, de forma improvisada, amb una comissió informativa d’un dia per a l’altre, a la que per manca d’antelació no hi vam poder assistir. Exigim que la convocatòria dels plens i totes les sessions dels òrgans municipals es faci amb transparència i l’antelació suficient, i que les sessions siguin en horaris adequats per facilitar la participació dels que no som professionals de la política, i del conjunt de la ciutadania en el cas dels plens. Les regidores i regidors sense dedicació tenim responsabilitats laborals que no podem eludir i per tant necessitem més marge de temps per poder compatibilitzar les convocatòries amb la nostra activitat productiva. Informem al conjunt de la ciutadania de Cerdanyola que aquesta nova prova d’improvisació irresponsable té un cost de més de 9.000€ en concepte de indemnitzacions a regidors i regidores. És indecent que els recursos de tota la ciutadania es dilapidin d’aquesta manera, més encara en l’actual situació de retallades de drets socials i atur. Ens oposem a la proposta de nomenament realitzada pel govern, perquè suposa una imposició de facto d’una qüestió sobre la que cal un debat més a fons entre les diferents forces, tal com va acceptar el propi govern municipal quan es va retirar el punt de l’ordre del dia del passat ple. Molts d’aquests organismes supramunicipals tenen una funcionalitat molt discutible i massa sovint acaben sent vies perquè els professionals de la política cobrin sobre-sous. Aquest element també volem que estigui present a les converses sobre la representació a la resta d’organismes supramunicipals. Denunciem l’actitud irresponsable i arrogant del govern, que denota que encara no ha entès que està en minoria i que té la obligació d’arribar a acords amb la resta de grups. En conseqüència, i com a acte de denúncia pública de la situació exposada, el Compromís per Cerdanyola hem decidit no assistir al ple extraordinari convocat per al proper dimarts 19 de juliol a les 9:00h del matí.

La Candidatura Alternativa ha proposat als grups municipals d’esquerres de l’Ajuntament de Cerdanyola (PSC, ICV-EUiA i ERC) una reunió de treball per arribar a un acord per a una fiscalitat més equitativa.

En el ple extraordinari del passat dissabte el govern no va aconseguir els suports necessaris per aprovar la modificació de les ordenances fiscals, malgrat els contactes previs mantinguts amb cada una de les forces.

Des del Compromís per Cerdanyola (CxC-CAV) pensem que la ciutadania no entendria que es tornés a convocar un ple sense garanties d’acord, generant una nova despesa innecessària en indemnitzacions a càrrecs electes.

Atès que tots els partits d’esquerres de la ciutat hem manifestat la voluntat de caminar cap a una fiscalitat més equitativa, el Compromís instem als grups municipals del PSC, ICV-EUiA i ERC a mantenir una reunió de treball per construir plegats una proposta fiscal d’esquerres per a Cerdanyola. Un text que reculli el màxim consens i permeti la seva aprovació en el ple municipal.

Des del Compromís creiem que encara estem a temps de tirar endavant una proposta valenta, que aposti clarament pel reequilibri de la pressió fiscal a Cerdanyola. Només cal que les diferents forces d’esquerres al consistori tinguem la voluntat d’arribar a un acord, un acord més necessari que mai.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/compromis-cerdanyola-fa-crida-treballar-proposta-fiscal-esquerres

Comparteix: