Bicicletada popular per la Plana del Castell (Can Planas-Elena-Sincrotró)

Diumenge 13 de novembre, a les 10.30 hores a la Pça. de Sant Medir, la Plataforma Cerdanyola sense abocadors organitza una bicicletada popular, sota el lema: Fem salut per Cerdanyola.

cartell_bicicletada_abocadors_0Dins del programa de la Festa Major de Sant Martí la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors ha  preparat una passejada en bicicleta per la Plana de Castell que té com a objectiu passar-ho bé una estona a l’aire lliure a l’hora que visitem tres llocs importants del nostre municipi. Sota el lema “FEM SALUT PER  CERDANYOLA” iniciarem la Bicicletada a la Plaça de Sant Medir (al costat de la Policia local) després que Miquel Sànchez, historiador local, faci un breu parlament.

Anant pel carril bici del barri de Serraparera i per carrers de poc trànsit, ens atansarem al Cementiri Vell,  des d’on, a peu i en cinc minuts, anirem al bell-mig de l’Abocador de Can Planas. Allà farem una aturada per tal d’explicar les meravelles paisatgístiques (es guaita perfectament la serralada litoral i la prelitoral amb tots els seus cims), però també explicarem els perills que aquell bell paratge alberga en el seu interior i  com és, alhora, un perill en el present i un gran repte de futur per Cerdanyola i la salut de tots nosaltres. Les persones que no vinguin en bicicleta poden atansar-se fins aquest punt en cotxe.

Tot seguit, i això és cosa important! ens atansarem al Primer Punt d’Avituallament que consisteix a menjar  unes sucoses mandarines portades expressament per a la Bicicletada des de les Terres de l’Ebre.

Tot seguit i pedalant de nou, agafarem la carretera de Sant Cugat fins l’Avinguda de la Ciència i, anat en direcció a la UAB  per carril bici, girarem a l’esquerra en arribar a l’alçada de l’Abocador Elena, on ens aturarem a mirar-nos-el i farem, també, una estona de xerrada sobre aquest abocador. Tot seguit anirem fins al Sincrotró que està allà mateix, a 10 metres de l’Abocador, on sens explicarà quina funció té aquest important equipament científic.

Els que hagin vingut en cotxe podran anar fins el Sincrotró  i, havent aparcat a la porta, podran afegir-se al grup de ciclistes.

De nou damunt de les bicicletes, agafarem altre cop la carretera de Sant Cugat i, seguint el carril bici,  tornarem a Cerdanyola. Però abans d’arribar al casc urbà trobarem  el…

…Segon Punt d’Avituallament en el qual oferirem un tastet de pa sucat amb oli d’oliva verge amb sucre o sal. Oli d’oliveres de les Terres de l’Ebre, premsat i decantat expressament per aquesta Bicicletada.

Un cop matat el cuquet de la gana ens endinsarem a la ciutat i cadascú cap a casa seva i a seguir vivint la Festa Major. Això sí! havent conegut una mica més aspectes importants de la nostra estimada ciutat, Cerdanyola!

AQUESTA ACTIVITAT ÉS TOTALMENT GRATUÏTA PER A TOTHOM.

La Plataforma Cerdanyola sense Abocadors convida a tothom a participar en aquesta activitat de la Festa Major, a l’aire lliure, lúdica i formativa, on l’objectiu és passar-ho bé i aprendre a l’hora.

(Es prega  prudència a l’hora de transitar amb la bicicleta per la ciutat).

La Plataforma Cerdanyola sense Abocadors agraeix a la Comissió de Festes de Sant Martí que ens hagi convidat a participar-hi organitzant aquesta activitat.

PLATAFORMA CERDANYOLA SENSE ABOCADORS

Convocatòria:
Diumenge, 13 Novembre, 2011 – 10:30
Comparteix: