Octubre 2011: el ple s’oposa als desnonaments

La Plataforma d’Afectats per la hipoteca va donar les gràcies per l’aprovació (per unanimitat) de la moció que compromet a l’ajuntament a actuar.

ENS FELICITEM PER…

- Compromís per Cerdanyola ha aconseguit, després de reiterades demandes, que el “plenillo”, dret de la ciutadania a exposar els temes que preocupen, es pugui veure a Cerdanyola info.

- Cerdanyola s’ha adherit a l’associació de municipis per a la independència.

- S’ha concretat què ha de fer l’ajuntament a l’hora de mediar en casos de desnonament. I la moció que es va aprovar és prou solidària.

COM VAREM VEURE AQUEST PLE …

La part més interessant va ser la de les mocions presentades. Us comentem algunes…

Es vota amb vot secret!

Per primera vegada en el Ple de Cerdanyola, CIU demana vot secret ( estratègicament, donat que el Buenaño no hi era i algun altre vot ballava… ) i es fa una votació secreta. Es demanava votar una moció per a l’adhesió de Cerdanyola a l’associació de municipis per a la independència. Es va argumentar que el dret a l’autodeterminació és un dret universal dels pobles. Regidors i regidores ( Compromís, Esquerra,…) van mostrar el seu vot favorable al públic, entre rialles, donat que mai s’havia vist això del vot secret. Però alguna cosa hi deuria haver i algú ho devia saber, perquè per tan sols un vot es va guanyar la moció. Ja que va haver 12 vots a favor, 11 en contra i una abstenció. Gràcies “Buenaño” per no ser-hi.

Pendents d’un referèndum!

Esquerra va presentar una moció per fer un referèndum sobre la solució als abocadors de la plana. Per poc se’n va a fer punyetes la necessària unitat d’acció que tants anys porta treballant la Plataforma “Cerdanyola sense abocadors”, ja que en aquesta plataforma estan entitats, persones, associacions i partits ( inclosa ERC) . I és des d’aquesta unitat que s’hauria d’haver fet aquesta moció. Al final va quedar sobre la taula el tema.

Manca de solidaritat.

Mocions de Compromís :
- Rebaixar la despesa destinada als polítics. ( No va adherir-se cap força política )
Se’ls omple la boca parlant d’austeritat, no hi ha diners per a res. És l’austeritat per a tothom? Sembla ser que no.
No estan disposats ni a rebaixar-se el sou, ni a limitar el nombre de plens, ( que també es cobren ), ni de prescindir del mòbil “que paga la casa”.
Aquí hi hauria una “entrada” de diners que es podrien dedicar als serveis a les persones, per exemple. Però no hi ha voluntat política.
Ens consta però que Compromís ho seguirà plantejant.

- Solidaritat amb els detinguts pels fets del Parlament. ( No es va aconseguir l’aprovació )
A pesar que la CONFAV ( Federació d’ Associacions de Veïns ) va mostrar la seva solidaritat amb els detinguts i la seva oposició que fossin jutjats per l’audiència nacional, tal com també deia la moció presentada, en el nostre poble no hi ha sensibilitat amb aquest tema. Només van votar a favor Compromís i ICV-EUiA.
Només ens resta dir: “Jo també estava al Parlament!”

EL PLENILLO
Cerdanyola 2000 té problemes. El veí que ho va exposar demanava solucions, que ja es demanen des de ja fa uns quants anys, a la problemàtica que pateixen ( inundacions, falta de salubritat : rates,…etc.).
La Plataforma d’Afectats per la hipoteca. Va donar les gràcies per l’aprovació ( per unanimitat ) de la moció que compromet a l’ajuntament a actuar de forma solidària en aquests casos. Dient que ara no quedi en una declaració de bona voluntat, sinó que sigui una realitat, ja que a Cerdanyola hi ha més de trenta famílies afectades.
El mateix pensem nosaltres!

(Recordem que aquest és un espai d’opinió, si algú vol més informació podeu clicar l’enllaç de Compromís).

Karmele i Puri.

Comparteix: