Cerdanyola s’adhereix a l’Associació de municipis per la independència

La moció va ser votada conjuntament per ERC, Compromís per Cerdanyola (CxC), CiU i ICV. La votació va ser favorable per 12 vots a favor i 11 en contra, amb una abstenció.

Durant el ple municipal celebrat ahir a la ciutat de Cerdanyola del Vallès es va aprovar la moció per a l’adhesió a l’Associació de municipis per la independència. Es tracta de la primera gran ciutat de l’Àrea Metropolitana (60.000 habitants) que vota a favor d’aquesta adhesió a l’organisme independentista.

La moció va ser votada conjuntament per ERC, Compromís per Cerdanyola (CxC), CiU i ICV. La votació va ser favorable per 12 vots a favor i 11 en contra, amb una abstenció. Es dóna la circumstància que la votació va ser secreta i que la moció va ser llegida per part de la secretària de l’ajuntament perquè cap partit tingués protagonisme en l’aprovació d’aquesta moció. Darrere l’èxit d’aquesta adhesió  hi ha el treball de Cerdanyola Decideix, l’entitat unitària que va organitzar les consultes i que ha coordinat i convençut els partits favorables perquè prenguessin aquest compromís.

En paraules del portaveu de Cerdanyola Decideix “Es tracta d’una notícia importantíssima, molt bona: ja que és el primer gran municipi de la corona metropolitana que pren aquesta decisió”.

La moció, malgrat que va ser votada per ERC, Compromís per Cerdanyola (CxC), CiU i ICV, en una ciutat governada pel PSC-PSOE que hi va votar en contra, va poder tirar endavant pel fet que el portaveu del PP Manuel Buedaño es trobava absent durant el ple.

També se sospita que el vot corresponent a l’abstenció pertany al regidor d’Unió Democràtica, de la coalició CiU, que hauria impossibilitat l’adhesió en el cas que el portaveu del PP hagués assistit al ple.

En relació a aqueta adhesió, el mitjà digital informatiu de l’Ajuntament de Cerdanyola (Cerdanyola.info), que actualment està governada pel PSC-PSOE, ha tret importància a aquest suport majoritari dels regidors i regidores a l’opció independentista. A la seva notícia d’avui Vot secret per l’autodeterminació només destaca el caràcter de “vot secret” de l’entrada d’aquesta adhesi, i recorda que només CxC i ERC van mostrar públicament el seu suport favorable a aquesta moció.

En aquest mateix ple municipal es va aprovar una moció per evitar el desnonament dels veïns afectats per les hipoteques bancàries. El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat, i amb el suport de la Plataforma d’Afectats local, una moció que planteja tot un seguit de mesures a aplicar per evitar els desnonaments. En Canvi, durant el llarg ple de més de cinc hores es va rebutjar la moció de solidaritat amb les persones detingudes el passat mes de juny pel bloqueig del Parlament de Catalunya, que va comptar amb el suport del Compromís per Cerdanyola (CxC), i les abstencions d’ICV/EuiA i ERC, mentre que CiU, PP i PSC-PSOE van votar en contra.

http://www.llibertat.cat/content/view/14229/29/

Comparteix: