Manifest del Compromis per Cerdanyola per a la Diada Nacional del 2011

AMB AQUESTA CONSTITUCIÓ, NI DRETS SOCIALS NI AUTODETERMINACIÓ

La crisi del sistema creix cada cop amb més força i lluny de veure com, dins la seva lògica el cicle capitalista remunta, comprovem que malgrat aplicar tota mena de receptes els desperfectes són estructurals i irreversibles i les condicions de vida de les classes populars, les qui estem pagant la crisi, van empitjorant.

Les retallades ja aplicades per la Generalitat del Tripartit i que s’estan accelerant i agreujant amb el govern actual, de Convergència i Unió, són el resultat d’un calculat procés de privatització que aviat reduirà els serveis públics a la mínima expressió, quan no els farà desaparèixer completament. És indispensable que, en aquest greu context on els drets socials bàsics es veuen amenaçats, totes, tots, expliquem i fem difusió mitjançant la mobilització de la importància de defensar allò que generacions anteriors van conquerir amb molts esforços, lluites i en molts casos amb la pròpia vida.

La darrera modificació constitucional és l’exemple més clar del greu retrocés democràtic que estem patint i demostra que l’actual aparell de l’estat i el conjunt de partits sistèmics s’han agenollat davant dels grans poders fàctics, els grans banquers i els mercats financers. Es tracta d’un moviment de marcada orientació neoliberal que xoca frontalment amb la idea d’estat social i del benestar. La manera de dur-lo a terme, en ple estiu, amb una legislatura morta, amb els dos partits majoritaris i, sobretot, sense contemplar l’opció de sotmetre-ho a referèndum, fereix de mort la ja imperfecte democràcia espanyola, contradiu encara més el fet que la sobirania resideix en el poble i posa punt i final al sistema constitucional inaugurat el 1978.

Juntament amb l’atemptat que s’està perpetrant cap als drets socials i la involució democràtica, els drets del Països Catalans com a nació segueixen essent negats per un Estat centralista que no reconeix la diversitat de les nacions que hi formen part, i per una dreta nacional que històricament ha viscut plàcidament al servei de la dreta espanyolista més rància. Rebutgem la introducció d’elements de divisió social, en aquest període d’ofensiva neoliberal de retall de les prestacions socials i d’atac a les condicions de vida de les classes populars del nostre país. Rebutgem així l’atac al model d’immersió lingüística com a eina d’inclusió social i d’igualitarisme promogut des de l’escola pública. És per això que, avui, la nostra ofrena ha estat un llibre que simbolitza la defensa de la nostra llengua.

La consolidació d’una democràcia entesa en el seu veritable sentit no té cabuda sense la introducció d’elements que aprofundeixin en la participació de la gent en la presa de decisions. És per això que l’autodeterminació, el dret a decidir, esdevé cabdal en una societat que vol l’aprofundiment democràtic i que té en les persones el seu pilar fonamental. Malauradament, vivim temps difícils on els tractaments pal·liatius per a un sistema econòmic esgotat passen per davant de la democràcia, dels drets socials i dels drets nacionals.

Són temps de defensar els nostres drets i cal que totes i tots lluitem per preservar-los.

Visca la terra!!!

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/manifest-compromis-cerdanyola-diada-nacional-2011

Comparteix: