“Cerdanyola Decideix” prepara una Diada reivindicativa

“Cerdanyola Decideix”, amb la participació de les persones, col.lectius i partits que hi donen suport, realitzarà el proper dissabte 10 de setembre un conjunt d’activitats emmarcades en la celebració de l’11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya.

Es tractarà d’una celebració unitària a la plaça Abat Oliba, que posarà l’accent en la reivindicació de les llibertats del nostre país, i en la defensa de la nostra llengua i la nostra identitat, novament amenaçades de mort des de Madrid.

Els convocants d’aquest conjunt d’actes creiem que la independència de la Nació Catalana (de Fraga fins a Maó i de Salses a Guardamar) és un camí irreversible, que compta l’expressió de la voluntat popular de les consultes i que està avalada pels principis democràtics internacionals.

La Diada d’aquest any també ens recorda una cronologia de greuges contra el nostre país, contra els quals lluitem i lluitarem, que l’any 2014 –d’aquí tres anys-  sumarà 300 anys de negacions dels drets i llibertats dels catalans i les catalanes. Una negació de la nostra existència com a poble que es va portar a terme amb violència, injustícies, prohibicions, imposicions i espoli.

Recordarem la data de l’11 de Setembre tal i com es porta a terme des fa 110 anys, quan desenes de catalanistes foren detinguts per la policia per participar en un homenatge i ofrena floral davant el monument de Rafael de Casanova a Barcelona. Recordarem aquest 11 de Setembre en memòria dels defensors de Barcelona i de totes les poblacions catalanes que van resistir l’ocupació borbònica. I recordarem aquesta Diada perquè encara tenim dret a existir i a decidir sobre el nostre futur com a persones i com poble.
——————————–
Les activitats d’aquesta celebració unitària a la plaça Abat Oliba començaran a les 19h del vespre del dia 10. S’hi realitzaran actuacions per part de bastoners, castellers, grallers i del pallasso Fèlix. També es realitzaran lectures de poesies reivindicatives i es portarà a terme la confecció de petites banderoles on els assistents escriuran els seus missatges dient-hi com volen que sigui la Cerdanyola del futur i que podran ser llegits en públic. A continuació es realitzarà un sopar popular, aproximadament a les 22h del vespre.

Tanmateix es pintarà un mural reinvindicatiu al riu Sec , a la zona de l’Altis , en el transcurs de tot el dia 10.

Durant l’acte també es realitzaran intervencions polítiques de Josep M. Riera i Xavier Costa, de Cerdanyola Decideix, que recordaran l’actualitat d’aquesta diada reivindicativa. Les activitats es clouran amb una actuació amb gralla de la Muixeranga, en honor als defensors de la terra, i una cantada col.lectiva del cant d’Els Segadors.

Convidem a tots els cerdanyolencs i cerdanyolenques a participar-hi activament i a assistir també el dia 11 a l’ofrena del missatges de les banderetes dins de l’acte institucional.

http://cerdanyoladecideix.wordpress.com/

Comparteix: