El Compromís per Cerdanyola no assistirà al ple de demà a les 9h

Davant la convocatòria d’un ple extraordinari el proper dimarts 19 de juliol a les 9h per aprovar els representants de l’ajuntament de Cerdanyola al Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Compromís per Cerdanyola volem expressar el següent:

  • Denunciem que no existeix cap justificació per convocar aquest ple extraordinari urgent i molt menys perquè es convoqui a les 9h del matí.
  • Altra vegada es convoca un ple a corre-cuita, de forma improvisada, amb una comissió informativa d’un dia per a l’altre, a la que per manca d’antelació no hi vam poder assistir. Exigim que la convocatòria dels plens i totes les sessions dels òrgans municipals es faci amb transparència i l’antelació suficient, i que les sessions siguin en horaris adequats per facilitar la participació dels que no som professionals de la política, i del conjunt de la ciutadania en el cas dels plens.
  • Les regidores i regidors sense dedicació tenim responsabilitats laborals que no podem eludir i per tant necessitem més marge de temps per poder compatibilitzar les convocatòries amb la nostra activitat productiva.
  • Informem al conjunt de la ciutadania de Cerdanyola que aquesta nova prova d’improvisació irresponsable té un cost de més de 9.000€ en concepte de indemnitzacions a regidors i regidores. És indecent que els recursos de tota la ciutadania es dilapidin d’aquesta manera, més encara en l’actual situació de retallades de drets socials i atur.
  • Ens oposem a la proposta de nomenament realitzada pel govern, perquè suposa una imposició de facto d’una qüestió sobre la que cal un debat més a fons entre les diferents forces, tal com va acceptar el propi govern municipal quan es va retirar el punt de l’ordre del dia del passat ple.
  • Molts d’aquests organismes supramunicipals tenen una funcionalitat molt discutible i massa sovint acaben sent vies perquè els professionals de la política cobrin sobre-sous. Aquest element també volem que estigui present a les converses sobre la representació a la resta d’organismes supramunicipals.
  • Denunciem l’actitud irresponsable i arrogant del govern, que denota que encara no ha entès que està en minoria i que té la obligació d’arribar a acords amb la resta de grups.
  • En conseqüència, i com a acte de denúncia pública de la situació exposada, el Compromís per Cerdanyola hem decidit no assistir al ple extraordinari convocat per al proper dimarts 19 de juliol a les 9:00h del matí.
Comparteix: