El Compromís per Cerdanyola presenta públicament les seves candidates i candidats

L’acte va arrencar a les 10:30h del matí amb una xocolatada popular que va servir d’aperitiu de l’activitat infantil posterior, “Els contes de la maleta” amb l’Aurora Rincón, una bona estona de contes infantils que van engrescar els més petits i petites, que s’ho van passar d’allò més bé.

A les 12h es va iniciar l’acte polític en el que tots i totes les candidates presents van pujar a l’escenari. Els presentadors, Puri Palomar i Rayco García, van fer un repàs a la curta però intensa història del Compromís per Cerdanyola, “un projecte polític impulsat per diferents col·lectius i persones implicades a les lluites socials de la ciutat, entre elles el PAS” i van voler destacar que l’equip de candidates i candidats està estretament lligat a “la vida associativa de la ciutat, des de diferents entitats culturals, grups de consum, plataformes en defensa dels serveis públics i pels drets socials, el sindicalisme alternatiu, moviments feministes, col·lectius pel dret a l’habitatge…”.

Les intervencions van continuar a càrrec de Karmele Navarro, Sergio Rodríguez, Sira Font, Pol Ribas i Gemma Jaumandreu, que van anar desgranant el decàleg de principis i valors que basteixen el projecte del Compromís per Cerdanyola, com són la defensa dels serveis públics, l’activitat política com a servei a la comunitat i no com a carrera professional personal, l’aposta per la democràcia real basada en la participació activa de les persones, la defensa dels valors de l’esquerra alternativa i la incorporació dels nous pensaments crítics, i la vinculació amb les lluites i moviments socials des de l’àmbit local fins l’internacional.

A continuació Maribel Rodríguez, número dos de la candidatura, va destacar que el Compromís per Cerdanyola són “persones que ens auto-organitzem per millorar la ciutat, perquè no volem esperar que ningú ens ho faci ni deixar les decisions a mans d’unes poques persones”. En aquest sentit, Rodríguez va afirmar que les institucions “haurien d’adaptar-se i tenir prou agilitat per ser una eina que faciliti els canvis socials”, i va assegurar que “l’ajuntament no pot, tot d’una, canviar el món, però sí pot fer molt més del que habitualment fa i pot actuar de forma independent, sense haver de mantenir fidelitats a interessos que potser són lluny de nosaltres”.

L’històric lluitador Josep Font va mostrar-se molt “il·lusionat de formar part d’un equip de persones honestes i lluitadores”, un equip amb capacitat de debat i de plantejar propostes realistes però sempre des de l’esquerra. Font També va voler destacar que malgrat també haver-hi persones de més edat, el Compromís per Cerdanyola està basat en l’energia de persones joves, “persones que tot i la seva joventut tenen una llarga experiència en les lluites polítiques i socials, persones que s’han posat a la feina per transformar la ciutat”.

La darrera intervenció va anar a càrrec de Carles Escolà, cap de llista del Compromís per Cerdanyola, que va explicar la necessitat “d’avançar cap a una ciutat que ofereixi les mateixes oportunitats a totes i tots, que no doni l’esquena a ningú”. El portaveu de la formació també va afirmar que el col·lectiu aposta per un model de ciutat que “fomenti la cultura popular i la creativitat, que promogui noves formes de consum, d’oci i de realització de les persones, i que sigui amable i sostenible, socialment, econòmicament i mediambientalment”, on “el futur de Cerdanyola sigui decidit col·lectivament, a través d’estructures participatives”. Escolà, que va mostrar-se molt optimista front els resultats electoral perquè “estem fent molt bona feina malgrat no tenir darrere una gran maquinària propagandística”, va tancar la seva intervenció amb una crida a totes les persones assistents a “intensificar el treball per fer arribar les propostes al màxim de persones”, un treball, va assegurar, “en el que tots i totes som necessàries”.

Un cop realitzat l’acte polític, els i les assistents van gaudir d’una brillant actuació de La Colla Bastonera de Cerdanyola, tota una demostració de cultura popular. Com a cloenda es va organitzar un vermut popular, amenitzat amb música, que es va allargar fins les 14h.

http://www.compromispercerdanyola.cat/

Comparteix: