Cinefòrum a la Clau – THE WEATHER UNDERGROUND

theweatherundergroundsm9Divendres 18 de març a les 19:30h: CINEFÒRUM+Pintxos al Casal popular i Cultural La clau

Pintxos vegans a càrrec de la Verenjena Revelde

 

THE WEATHER UNDERGROUND

Director: Sam Green, Bill Siegel
País:
EUA
Any: 2002
Durada: 92′
Gènere: Documental polític 69-70

The Weather Underground va sorgir originalment com “The Weathermen”, una divisió més radical de la SDS (Students for a Democratic Society) els quals, durant molts anys van fer protestes pacífiques en contra de les polítiques d’estat del govern nord-americà, especialment la guerra del Vietnam . The Weathermen prenen el seu nom de la lletra de Bob Dylan: “You Your say have to be a Weatherman to know wich side the wind blows” (no has de ser un meteoròleg per saber de quin costat bufa el vent), el missatge és implícit: els vents del canvi, la revolució.

The Weathermen sorgeixen després del convenciment que les protestes pacíificas ja no estaven servint per a res. La SDS estava fracturada i amb una dirigencia feble, quan els líders de The Weathermen van proclamar la seva protesta i es van portar gran porció de la militància d’esquerra d’aquell moment. Les primeres accions van consistir en moviments de carrer violents, on es deixava clar que el carrer els pertanyia a tots i no als llocs que la policia permetés. El lema de The Weathermen era “bring the war home”, (porta la guerra a casa), la qual cosa tenia un doble sentit, molt explícit: Fer públic les atrocitats de la guerra del Vietnam i literalment, crear guerra i caos als carrers fins que aquesta atrocitat acabés.

Els mateixos protagonistes expliquen la història, explicant el per què un moviment estudiantil inicialment pacífic, que protestava en contra de la guerra del Vietnam, es va convertir en un grup terrorista que va portar a terme nombrosos atemptats des de finals dels 60 fins a una mica entrats els 70s, en contra de diverses atrocitats dels EUA ocorregudes en l’època.

Com arribar?

C/Mare de Déu del Pilar nº43 cantonada amb C/Belles Arts.

http://laclaucerdanyola.wordpress.com/

 

Convocatòria:
Dissabte, 19 Març, 2011 – 19:30 – 22:00
Comparteix: