El Compromís proposa la creació d’una oficina antifrau a Cerdanyola

Davant les darreres informacions aparegudes sobre el mal us que es fa dels escassos recursos econòmics municipals, el Compromís per Cerdanyola presenta la proposta de creació d’una oficina antifrau a Cerdanyola per fiscalitzar aquestes despeses sense haver d’esperar a que la informació es faci pública mesos o anys després i sense necessitat de judicialitzar la vida política. Creiem que hi ha conductes que, sense ser punibles penalment, no són correctes i s’ha de posar els mitjans per evitar-les i censurar-les quan es produeixin. Aquesta tasca no és la que legalment té assignada l’interventor de l’Ajuntament. Creiem, a més, que aquesta figura evitaria que aquesta mena d’informacions degeneressin sempre en guerres partidistes.

Per tots aquests motius el Compromís presenta a la resta de grups polítics de Cerdanyola una proposta per a crear una oficina antifrau. En la nostra opinió aquesta oficina hauria de tenir les característiques següents:

1. Aquest ens a mode de servei municipal, i convenientment reglamentat, tindrà la funció de fiscalitzar tots els àmbits municipals per donar total transparència a l’acció de govern. Es dotarà d’una estructura que garanteixi el rigor de la seva escomesa i es renovarà periòdicament.

2. Accés immediat i preferent a tota la informació, especialment a la de caràcter econòmic per part de polítics i tècnics, amb dret a recollir copies de factures i contractes. Això hauria de incloure la informació relativa a les empreses municipals.

3. Un mitjà per rebre tot tipus de denúncies de la ciutadania per tal de fer una primera investigació.

4. Obligació d’acudir als tribunals com a denunciant en els casos en que hi hagi indicis de conductes més greus.

5. Obligació de redactar un informe periòdic informatiu que hauria de presentar-se amb la màxima publicitat als mitjans informatius municipals.

Entenem que aquesta és una proposta que requereix del màxim consens polític i social i mostrem la nostra disposició a dialogar amb tots els grups sobre la mateixa alhora que els demanem que es posicionin sobre aquesta.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/compromis-proposa-creacio-oficina-antifrau-cerdanyola

Comparteix: