Un centenar de persones debaten sobre el procés de privatització dels serveis públics

Des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública volem, en primer lloc, mostrar el nostre agraïment a les més de 100 persones que van participar a la jornada de debat, deixant petita la sala 22 de l’Ateneu. També volem felicitar les persones que van participar-hi com a ponents, Miren Etxezarreta, Elena Idoate, Santi Marimon i Roger Bernat, que ens van fer una radiografia molt acurada sobre el perquè del procés de privatitzacions que, lamentablement, vivim a Europa, els variats i ocults mecanismes que s’utilitzen per dur a terme aquestes privatitzacions i com es concreten aquestes mesures en el sistema sanitari públic.

Com a col·lectiu que defensa la sanitat pública, pensem que les nostres reivindicacions tenen avui més força, doncs els anàlisis dels ponents, realitzats des d’una perspectiva acadèmica i científica, van en la mateixa línia del treball que venim realitzant des de fa molts anys, de denúncia, reivindicació i mobilització, i de debat unitari per construir sinergies en defensa del sistema públic de salut, gratuït, de qualitat i universal.

Alhora, volem recordar que malgrat moltes de les competències sobre serveis públics estiguin en mans de la Generalitat, els ajuntaments poden jugar un paper important a l’hora de defensar els serveis existents a les seves localitats, exigir-ne millores i, sobretot, defensar el caràcter públic. Ara que ens apropem a les Eleccions Municipals, exigim als diferents partits que hi concorreran que aclareixin a la ciutadania quina és la seva postura davant de l’anunci de paralització de les obres de l’hospital Ernest Lluch, si en cas de construir-se en tindrien prou amb qualsevol tipus d’hospital o exigirien que aquest fos de titularitat i gestió públiques, com sí defensem des de la Plataforma.

Finalment, volem recordar que la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública és un espai obert a totes les persones que volem defensar la Sanitat Pública, persones que des de sensibilitats diverses volem treballar conjuntament per defensar-la, debatre sobre la seva situació i proposar millores. Sabem que hi ha molta feina a fer, i com més esforços aglutinem millor podrem assolir els objectius. Per això convidem al conjunt de ciutadans de Cerdanyola i Ripollet a participar-hi. La salut és cosa de totes i tots.

http://coordinadorasanitat.blogspot.com/

Comparteix: