S’esvaeixen els dubtes sobre l’hospital: no es construirà!

El nou conseller de salut anunciava la passada setmana un pla de retallades en urgències i serveis i que el govern optarà per concertar hospitals privats abans que construir-ne de nous. La conseqüència més directa d’aquest anunci per a la ciutadania de Cerdanyola és la paralització definitiva de la construcció de l’hospital Ernest Lluch.

Aquesta anunci és la culminació a 6 anys d’incompliments i mentides per part de l’anterior govern de la Generalitat, de complicitat per part dels ajuntaments implicats. Parlant clar, 6 anys de presa de pèl a la ciutadania. Han estat moltes les accions i mobilitzacions per denunciar-ho i exigir la construcció de l’equipament, la darrera el 21 de novembre. Mobilitzacions, tot sigui dit, de les que ICV i PSC mai no n’han volgut saber res.

Els cerdanyolencs i les cerdanyolenques necessitem aquest hospital i per aquest motiu el Compromís per Cerdanyola el continuarem reivindicant. Ens oposem i ens oposarem frontalment al concert de serveis sanitaris amb centres privats, i com fins ara, exigirem la construcció de l’hospital Ernest Lluch, de titularitat i gestió 100% públiques. També estarem alerta davant eventuals intents de privatitzar l’atenció primària.

Denunciem el procés de privatització de la gestió de la sanitat pública que fa tants anys que patim, un procés que aquestes noves mesures del govern només fan que accelerar. El caràcter públic de la sanitat és fonamental per garantir la universalitat i, sobretot, la qualitat del servei. Amb la salut no es pot fer negoci. Aquest principi, que considerem irrenunciable, el defensem dia a dia en el treball que realitzem amb el moviment associatiu local, i el defensarem amb tota la nostra força des de l’ajuntament.

Encoratgem la ciutadania de Cerdanyola a mostrar el seu rebuig a totes les retallades dels serveis i prestacions públiques que s’estan posant en marxa en els darrers mesos amb el pretext de la crisi. Reformes, retallades i altres mesures encaminades al desmantellament de l’anomenat estat del benestar.

Comparteix: