Ple de desembre: s’acaba el “conte de la lletera”

El que sí que es va tractar al Ple va ser l’aprovació inicial dels pressupostos, que sembla que volen ser “estalviadors”, ja que la situació és extrema al nostre municipi, estem endeutats “fins a les celles”. Devem 100 milions!SOBRE LA PLANA DEL CASTELL

En aquest Ple de Desembre el punt de l’ordre del dia “que no va arribar a ser” justament hagués estat un dels més importants: la nova proposta sobre el Centre Direccional i la Plana del castell, ja que l’actual planejament és impossible de dur a terme a causa de l’existència dels abocadors.

Aquest punt es va retirar de l’ordre del dia perquè segons paraules de l’alcaldessa: “Volen disposar de més informació sobre la situació, donats els greus problemes per tirar endavant el Centre Direccional tal com està en l’actual planejament. I reconeixen que l’Incasol i l’Ajuntament han de treballar per aconseguir la plena seguretat jurídica en aquest tema. Ja que hi ha hagut diverses sentències consecutives en contra sobre el Centre Direccional.”

El que haurien d’haver dit en realitat, en comptes de retirar el tema de l’ordre del dia per tornar-hi més endavant, veient el que diu la pròpia alcaldessa, i la magnitud que té el tema, és que cal és definitivament desistir de construir a la Plana i que es faci una verdadera remediació dels abocadors.

Aquest tema va sortir al PLENILLO.

Van intervenir membres de la Plataforma contra els abocadors demanant que es faci arribar el tema a la UE ( al tanto que ens poden deixar en calces a Europa!!! En aquest tema hi ha molts diners en joc i molts interessos! ). També van demanar el compromís de l’alcaldessa per tal que es constitueixi una comissió de participació ciutadana exclusivament per aquest tema i que es respecti la directiva europea que obliga a informar la ciutadania de tot el que se sàpiga.

APROVACIÓ INICIAL DELS PRESSUPOSTOS

El que sí que es va tractar al Ple va ser l’aprovació inicial dels pressupostos, que sembla que volen ser “estalviadors”, ja que la situació és extrema al nostre municipi, estem endeutats “fins a les celles”. Devem 100 milions!

CIU que ha governat amb aquest i amb l’anterior govern, va reconèixer en la seva intervenció, que durant els últims anys s’havia fet com en el “conte de la lletera” comptant amb uns ingressos que havien d’arribar de la urbanització del Centre Direccional. És penós haver de sentir això de la mà d’un regidor que ha estat al govern en les dues últimes legislatures, justament quan es parlava i es comptava amb aquests ingressos.

Aquests ingressos “fantasmes” han estat els que han fet que la pròpia Diputació estirés les orelles al nostre ajuntament per comptar amb diners que no teníem. En paraules del regidor de CIU: “ Ens hem autoenganyat amb uns pressupostos on posàvem uns ingressos que sabíem que no tindríem”. Què fort!!!

Frases que es van sentir des de l’oposició:

  • A Cerdanyola paguem 10.200 euros diaris d’interessos i amortitzacions.
  • No s’ha complert cap Pla de viabilitat econòmica dels que s’han fet fins ara.
  • Com podem permetre’ns contractes com el de la neteja a CESPA, (que clarament ens és desfavorable econòmicament), “con la que está cayendo”?
  • Baixarà en un 25% el manteniment dels centres docents. I en canvi pujarà el pressupost per festes.
  • Es van qüestionar de nou la quantitat de càrrecs de confiança (7), de dedicació exclusiva (7) i els 4 de dedicació parcial que sumen un milió d’euros. (Però quan estan al govern tots els partits fan el mateix!)

Va haver també una queixa sobre l’augment de l’IBI amb una pujada en alguns carrers de la ciutat de fins el 40%

En realitat, com fa tants anys que s’estan malversant els diners, s’ha arribat a una situació molt i molt complicada de la qual ens costarà molt de sortir. Estem en un moment dels més difícils, pel que fa a l’economia municipal.

Al darrera d’aquesta situació hi ha uns responsables! Nosaltres sempre hem pagat els nostres impostos i podem exigir responsabilitats i que es faci una bona gestió amb els nostres diners!

TOT I LA DIFÍCIL SITUACIÓ, BONES FESTES I BON ANY 2011 ( que serà la nostra!)

Karmele i Puri.

Comparteix: