Acció informativa per la neteja dels abocadors

La Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors ha intervingut avui a la festa d’inauguració de l’Av. de la Ciència organitzada pel Consorci del Centre Direccional i l’Ajuntament.

DSCF2422Diversos/es membres de la Plataforma s’han presentat a l’esdeveniment, amb barrets i altres disfresses per no destorbar el gaudi de les famílies i dels nens, amb l’objectiu d’informar la ciutadania sobre el problema dels fins a 11 abocadors que hi ha al Centre Direccional (o Parc de l’Alba) i principalment del de Can Planes que alberga residus industrials perillosos que contaminen l’entorn, tal com diu l’Informe IDOM encarregat per les mateixes administracions que han organitzat la festa però sobre el qual han obviat fer cap referència, seguin amb el seu afany d’amagar el problema a la opinió pública.

La Plataforma segueix reivindicant la descontaminació de l’abocador, tal com estableix la llei, més encara quan al voltant hi ha aprovat un nou barri amb fins a 4.000 habitatges. Una descontaminació que ja s’ha fet en abocadors similars en altres llocs de l’Estat i d’Europa.

DSCF2423La participació de la Plataforma ha estat en tot moment integrada dins la festa sense impedir el gaudi de les famílies i dels nens, aportant amablement opuscles informatius i explicacions a qui ho ha requerit. Tanmateix, una de les seves membres ha intervingut públicament amb un megàfon en acabar els parlaments de les autoritats municipals, davant el fet que aquestes han fet discursos grandiloqüents i exagérats sobre les potencialitats d’un territòri que, amb la llei a la mà, hauria de ser declarat sòl contaminat, i han conclós sense fer-ne cap referència. Com sempre.

La Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors, que malgrat els impediments de les administracions ja fa tres anys que treballa per aconseguir la descontaminació, fa una valoració molt positiva del contacte d’avui amb la ciutadania i té previst seguir amb la seva feina d’informació i reivindicació en endavant.

Comparteix: