Presentació del llibre “Construint municipi des dels moviments socials”

El proper dimecres 10 de novembre del 2010 a les 19:00h, el Casal Popular i Cultural La Clau, acollirà la presentació a Cerdanyola del llibre titulat “Construint municipi des dels moviments socials”. Aquesta presentació està emmarcat en les 3a Festa Major Alternativa de Tardor.

En l’acte, presentat pel Compromís de Cerdanyola, comptarem amb la participació de dues persones que van participar en la redacció del llibre, la companya Virgínia Domínguez, regidora de l’Entesa per Sabadell, i el company Albert Díez, membre de l’Alternativa d’Esquerres per Badia.

Les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) amb la col·laboració de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) i diverses iniciatives veïnals, van organitzar l’any passat unes jornades a Castellar del Vallès sota el títol del llibre que teniu a les mans. Aquests col·lectius volien visibilitzar l’aposta municipalista dels moviments socials catalans i la seva materialització en l’articulació de candidatures alternatives i populars, així com la tasca feta pel moviment veïnal i ciutadà. Advertien que la política municipal no s’havia fet només des de les institucions i des dels partits polítics tradicionals sinó que els moviments socials havien jugat i seguirien jugant un paper destacat. Cal dir que al llarg del 2009 es van celebrar els 30 anys de les primeres eleccions locals democràtiques. Partits polítics i institucions públiques commemoraren aquesta efemèride amb cofoisme i vanitat; lloaren amb gran pompositat l’acció de la classe política professionalitzada en l’àmbit local, obviant o relegant en un segon terme la tasca desenvolupada per moviments socials, organitzacions ciutadanes i persones compromeses de manera altruista. Fruit de les reflexions d’aquelles jornades n’ha sorgit el llibre que aquí presentem.

(text contraportada)

+ informació: http://construimmunicipi.blogspot.com/

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/presentacio-llibre-construint-municipi-des-moviments-socials

Convocatòria:
Dimecres, 10 Novembre, 2010 – 19:00
Comparteix: