El Compromís per Cerdanyola engega el curs polític amb un sopar

L’acte va començar als voltants de les 21h amb un pica-pica que va fer venir gana als assistents. Tot seguit, els veïns i veïnes, els curiosos i també els ja coneixedors del projecte del Compromís, van poder gaudir d’una variada oferta de plats amb carns, amanides, salses i tota mena de begudes sota una tranquil·la nit de tardor a Cerdanyola.

Sota la pancarta “És temps de lluita, és temps de compromís” i amb música variada que va acompanyar tot l’acte, els assistents van quedar ben atipats i les converses més animades o bé més interessants van donar pas a un petit acte polític on la gent del Compromís va presentar el seu projecte.

En primer lloc Maribel Rodríguez va fer un petit repàs d’un procés que començava motivat per la necessitat de dur a terme processos unitaris entre els grups d’esquerres que emprenen lluites a Cerdanyola. D’aquest procés va néixer el portal CerdanyolaCrida (www.cerdanyolacrida.net) i tot un seguit de reunions per organitzar els fronts de lluita. D’una d’aquestes branques, la branca més política, neix la necessitat d’organitzar un projecte que pugui transformar el poble i fer-ho també participant de les institucions. Amb voluntat unitària persones a títol individual i col·lectius com les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), Participació Activa i Social (PAS) i el Fòrum d’Esquerres de Cerdanyola (FEC) van posar la primera pedra amb la fundació el febrer de 2010 de Compromís per Cerdanyola.

Tot seguit, en Jordi Haro va enumerar i explicar, amb l’ajuda d’una projecció, l’activitat del Compromís d’ençà aquest febrer de 2010. Sortides per tots els barris de Cerdanyola, opinions a la premsa, Sant Jordi, Jornada de Serveis Públics i Bicicletada amb les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) i la participació a diferents espais i plataformes com Cerdanyola Decideix, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, i la recent participació dins la plataforma Cerdanyola s’Atura per recolzar la recent Vaga General del passat 29-S.

Finalment i per cloure l’acte, en Carles Escolà va presentar els objectius i el calendari del curs polític que comença per al Compromís per Cerdanyola. Escolà va explicar que després de fer la presentació pels barris i recollir propostes de veïns i veïnes es treballarà per la recollida de propostes ara, però, dividit en cinc àrees temàtiques. Així doncs, fins a finals de 2010, la formació convocarà cinc trobades (16 d’octubre àrea social, 30 d’octubre àrea administrativa, 13 de novembre àrea econòmica, 27 de novembre àrea de territori, medi ambient i mobilitat i 18 de desembre participació i democràcia popular) totes en dissabte a partir de les 10h a l’Ateneu.

A partir del gener es presentarà el programa electoral, així com la llista dels companys i companyes que formaran part de la candidatura electoral a l’Ajuntament i començarà una pre-campanya, i el maig de 2010 una campanya electoral, que haurà de portar al Compromís per Cerdanyola a obtenir representació institucional a l’Ajuntament.

Els organitzadors valoren molt positivament la trobada perquè s’han assolit els objectius d’aplegar la gent interessada i curiosa en conèixer el Compromís, compartir experiències i anècdotes en un ambient informal i distès i donar per començat el curs polític amb el recolzament i el suport de la gent. A més, s’han superat les expectatives donat que s’havien preparat 50 tickets (preparant menjar per a 50) i l’assistència ha sigut gairebé de 70 persones.

Als voltants de la mitjanit els assistents van continuar petant la xerrada en una ambient de caliu, de recolzament i suport al projecte del Compromís per Cerdanyola que, en aquest curs polític, enceta un any molt important.

Comparteix: