Ple de setembre: sous en temps de crisi

La protesta dels agents de la policia local i l’augment del 300% de les retribucions del regidor Javier Montes (PSC) van ser els punts més calents del ple.

De nou tornem a fer els contraplens.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Aquest curs ens volem centrar cada mes en els punts més “sucosos” de l’ordre del dia, tenint en compte que si voleu més informació del ple la trobareu a Cerdanyola.info.

NOU “XICOT” AL PLE (el nou regidor del PSC Javi Montes) I ALLÒ QUE ELS SOCIALISTES VAN DIR QUE NO FARIEN I SÍ HAN FET.

En aquest Ple va entrar la policia i no precisament per desallotjar cap ocupació, sinó per ocupar. Vestits de paisà i amb unes samarretes negres on es podia llegir “Apadrina un càrrec de confiança” van omplir la sala duent cartells amb frases diverses, entre les que es podia llegir “Javier Montes campeón, te han subido el sueldo un 300%”, quan ells diuen que no s’està complint el conveni que tenen signat.

Tot això venia (punt 5 de l’ordre del dia) per l’aprovació que es demanava del règim de dedicació exclusiva per a aquest nou regidor a l’àrea d’urbanisme.

Abans de l’estiu aquest mateix regidor disposava d’onze hores de dedicació i en qüestió de dos mesos tal com deien els cartells ha vist pujat el seu sou un 300%, en passar a dedicació plena.

I aquí va començar el “i tu més” entre l’actual govern del PSC i l’anterior d’IC-V, actualment a l’oposició. Intentant quedar bé dient que cadascú era el més estalviador en qüestió de personal. Però es van anar escalfant, escalfant i van arribar a confessar la quantitat de regidors de dedicació exclusiva, càrrecs de confiança, etc (els sous al 100% que paguem la ciutadania) que han anat anomenant tant l’anterior govern com l’actual, entrant en una vergonyosa competició que per a la ciutadania que assistíem al Ple va resultar molt esclaridora, en el sentit de que l’austeritat que tots dos proclamaven, ni uns ni els altres.

Tothom va poder assabentar-se dels excessos que es fan en aquest àmbit. En relatar l’alcaldessa tota la tirallonga de càrrecs del govern de Morral i en dir-li aquest en la rèplica que al pas que anaven, de les primeres declaracions de l’actual govern sobre contenció no en quedaria res.

En concret, el que veiem la ciutadania és que els nostres impostos cada vegada van pujant, que els paguem i en canvi l’endeutament també va pujant, com s’entén això?. I és que en aquest capítol de personal tenen la ma foradada i “són molt generosos”, quan caldria atendre altres prioritats.

Recordem que el primer que va fer el PAS en accedir a l’Ajuntament va ser fer una forta denúncia sobre els càrrecs de confiança i sobre la càrrega que suposa per al nostre municipi abusar com es fa habitualment de nombra ments, carregant el capítol 1 dels pressupostos (el de personal). I això que en aquell moment no estàvem encara “en crisi”. Però sí que hi havia, i segueix existint, un fort endeutament, que es veu agreujat per aquest tipus de polítiques.

D’aquest endeutament també es va parlar i una altra vegada va haver un ball de xifres. IC-V diu sempre que va rebaixar el dèficit i el PSC diu que no. En definitiva, el Ple va viure un estira i arronsa i un “I tu més” com dèiem abans, quan la gent ja estàvem cansats de sentir-los, veient com en realitat el que fan és campanya electoral.

EL PLENILLO

Després d’haver aguantat tota la nit l’estira i arronsa i “el tu més” entre els polítics, en la intervenció, per part d’un ciutadà es va produir una situació de rèplica entre la regidora d’urbanisme i aquest, en la qual la regidora el va fer callar. Hagués fet la regidora el mateix amb un regidor de l’oposició?

Creiem que, encara que algun veí pugui perdre les formes (després d’aguantar tot un Ple de quatre hores!) no és acceptable que una regidora respongui faltant al respecte. Perquè la capacitat d’entomar situacions difícils va amb el càrrec.

I per acabar-ho d’adobar, es va poder sentir que no era el lloc on debatre segons què. Quin és el lloc doncs?!

Karmele i Puri.

Comparteix: